Έλειψε μια ώρα και της έκαναν το σπίτι «γης μαδιάμ»

Κρήτη
Έλειψε μια ώρα και της έκαναν το σπίτι «γης μαδιάμ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήματα και κοσμήματα αξίας έκαναν... φτερά

Στα 76 της χρόνια, έμελλε να ζήσει μία δυσάρεστη εμπειρία, να πέσει θύμα διάρρηξης από επιτήδειους δράστες.

Ο λόγος για την κ. Αντιγόνη Καπαράκη που κατοικεί σε ιδιόκτητο σπίτι, στην διασταύρωση των Γουβών, επί της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου και τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης θα τα θυμάται για καιρό.

Πώς έγινε η διάρρηξη

Η ίδια έφυγε για μια ώρα προκειμένου να επισκεφθεί φιλικό σπίτι της περιοχής. Τότε όμως ήταν που βρήκε ευκαιρία ο δράστης ή οι δράστες να μπουν σε αυτό και να πάρουν χρήματα  και κοσμήματα αξίας και στη συνέχεια να φύγουν σαν κύριοι.

Ο γαμπρός της κ. Καπαράκη, περιγράφει στο neakriti.gr τα όσα συνέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης.

«Η πεθερά μου πήγε για καφέ στην γειτόνισσα και αυτός ή αυτοί μπήκαν από την πίσω πόρτα του σπιτιού και αφού την παραβίασαν,  το «λεηλάτησαν». Μία μόλις ώρα έλειψε η πεθερά μου και όταν γύρισε δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που αντίκριζε. Είχαν έρθει τα πάνω κάτω. Της έκαναν το σπίτι γης μαδιάμ».

Η 76χρονη  ειδοποίησε άμεσα την κόρη και τον γαμπρό της που μένουν στην Ιεράπετρα ενώ ενημερώθηκε και το Α.Τ Χερσονήσου, με περιπολικό να σπεύδει στο σπίτι της για την καταγραφή του περιστατικού.

«Σήμερα αναμένεται να πάει και η σήμανση. Η πεθερά μου είναι τρομοκρατημένη. Χθες δεν κοιμήθηκε στο σπίτι της αλλά στο σπίτι μιας γειτόνισσας».

Ευτυχές το γεγονός ότι η ηλικιωμένη δεν ήταν στο σπίτι όμως απογοήτευση και θλίψη την διακατέχουν καθώς οι δράστες της πήραν κοσμήματα και κειμήλια που είχαν μεγάλη αξία, αλλά και χρήματα.

Βέβαια ο κ. Ιωάννης Παλαντινάκης ερωτηθείς για τους δράστες, στηριζόμενος, όπως υπογράμμισε στις αναφορές της πεθεράς του ανέφερε: Το τελευταίο διάστημα είχε δει «περίεργες» κινήσεις με κάποιο άτομο να κινείται στο οικόπεδο που έχουμε. Το σπίτι μας είναι μονοκατοικία σε μία έκταση περίπου 1,5 στρέμματος και το άτομο αυτό έκανε «βόλτες» εντός του χώρου. Δεν μπορώ να πω ότι ο νους μου δεν πάει σε σύνδεση του ατόμου αυτού με την διάρρηξη αλλά και πάλι είναι απλά ένα σενάριο χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω.»

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πριν από ένα μήνα, διαρρήκτες είχαν χτυπήσει ένα ακόμη σπίτι στην ίδια περιοχή και μάλιστα σε απόσταση 100 μέτρων.

Στην περίπτωση της κ. Αντιγόνης, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Παλαντινάκη,  οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν τόσο τις κινήσεις της ιδιοκτήτριας όσο και το σπίτι, καθώς επέλεξαν να χτυπήσουν πιθανότατα σε ώρα που ήξεραν ότι έλειπε η ηλικιωμένη αλλά και από την πίσω πόρτα και όχι από την κεντρική του σπιτιού που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και ενδεχομένως οι κινήσεις τους να γίνονταν αντιληπτές.

Σε κάθε περίπτωση η αστυνομία που έχει ενημερωθεί, θα κληθεί να ρίξει φως στην υπόθεση και να φθάσει στην άκρη του νήματος, ενώ σίγουρα από την πλευρά της η ηλικιωμένη θα θυμάται για καιρό τον εφιάλτη που έζησε με την ίδια να είναι και τυχερή που οι δράστες χτύπησαν ενώ εκείνη απουσίαζε από το σπίτι και έτσι δεν έπαθε το παραμικρό.

«Να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή για να νιώθουν οι κάτοικοι ασφαλείς μέσα στα σπίτια τους, τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Παλαντινάκης που με την σύζυγο του νιώθουν αγωνία και ανησυχία για την κ. Αντιγόνη με δεδομένο ότι το ζευγάρι ζει στην Ιεράπετρα και η απόσταση από τον δικό τους άνθρωπο είναι μεγάλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News