Ηράκλειο

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Δηλώστε το ακίνητο σας στο «Εθνικό Κτηματολόγιο»

Παρότρυνση προς τους ιδιοκτήτες

Οι ιδιοκτήτες των αστικών και αγροτικών ακινήτων και οι δικαιούχοι εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί αυτών (επικαρπιών, δουλειών διόδου κλπ), που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδος και Φαιστού οφείλουν να προβούν σε δήλωση των ιδιοκτησιών τους στο «Εθνικό Κτηματολόγιο».

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου «με γνώμονα το συμφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι τις 10 Απριλίου 2019 (και για τους κατοίκους εξωτερικού μέχρι τις 10 Ιουλίου 2019) στο γραφείο Κτηματογράφησης που βρίσκεται στο Ηράκλειο (οδός Ευαρέστου 5, Γιόφυρο), και κατά τόπους στις Μονάδες Ενημέρωσης που βρίσκονται στις Μοίρες (οδός 25ης Μαρτίου), στο Ασήμι, στον Πύργο, στη Βιάννο και στο Καστέλι.

Δείτε την ανακοίνωση:

Καλούμε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των ανωτέρω πέντε Δήμων του Νομού Ηρακλείου να απευθύνονται στους δικηγόρους τους, οι οποίοι είναι οι πλέον αρμόδιοι και καταρτισμένοι για την ορθή σύνταξη των δηλώσεων ιδιοκτησίας ώστε να αποφεύγονται τυχόν λάθη.

Ενημερώνουμε επίσης ότι η δήλωση ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική από το νόμο και αποτελεί προϋπόθεση για κάθε πράξη που αφορά το ακίνητο στο μέλλον (μεταβίβαση, γονική παροχή, έκδοση οικοδομικής άδειας κλπ).

Σε περίπτωση δε που παραλειφθεί υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας των εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί των ακινήτων, αφού αν δεν δηλωθούν, θα εμφανίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σχόλια