Ηράκλειο

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αυτών των Δήμων πρέπει να κάνουν δήλωση στο Κτηματολόγιο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει

Στο Εθνικό Κτηματολόγιο πρέπει να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες αστικών και αγροτικών ακινήτων και οι δικαιούχοι εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί αυτών, όπως επικαρπιών, δουλειών διόδου και άλλα.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου αφορά τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδος και Φαιστού.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι τις 10/4/2019 (και για τους κατοίκους εξωτερικού μέχρι τις 10/7/2019) στο γραφείο Κτηματογράφησης που βρίσκεται στο Ηράκλειο (οδός Ευαρέστου 5, Γιόφυρο), και κατά τόπους στις Μονάδες Ενημέρωσης που βρίσκονται στις Μοίρες (οδός 25ης Μαρτίου), στο Ασήμι, στον Πύργο, στη Βιάννο και στο Καστέλλι.

Η ανακοίνωση αναφέρει εν συνεχεία:

«Καλούμε λοιπόν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των ανωτέρω πέντε Δήμων του Νομού Ηρακλείου να απευθύνονται στους δικηγόρους τους, οι οποίοι είναι οι πλέον αρμόδιοι και καταρτισμένοι για την ορθή σύνταξη των δηλώσεων ιδιοκτησίας ώστε να αποφεύγονται τυχόν λάθη.

Ενημερώνουμε επίσης ότι η δήλωση ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική από το νόμο και αποτελεί προϋπόθεση για κάθε πράξη που αφορά το ακίνητο στο μέλλον (μεταβίβαση, γονική παροχή, έκδοση οικοδομικής άδειας κ.λ.π.). Σε περίπτωση δε που παραλειφθεί υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας των εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί των ακινήτων, αφού αν δεν δηλωθούν, θα εμφανίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο!».

 

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ neakriti ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχόλια