Ηράκλειο

Τι ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου από την υφυπουργό Οικονομικών

Στην Αθήνα βρέθηκαν εκπρόσωποι του Ι.Σ.Η. για να συζητήσουν στο Υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου στο Υπουργείο στην Αθήνα.

Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Η. Χάρης Βαβουρανάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Η. Νικόλαος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Η. Γεώργιος Κοχιαδάκης καθώς και ο Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής Ηρακλείου και Νικόλαος Παπανδρέου, συνεργάτης της υφυπουργού.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του ΙΣΗ ζήτησαν:

* Τα εισοδήματα από την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων – Απογευματινά ιατρεία να θεωρηθούν ως εισοδήματα υφιστάμενης μισθωτής εργασίας, και όχι ως εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως σήμερα προβλέπει η εγκύκλιος της παράλληλης εργασίας και επιπλέον να φορολογηθούν αυτοτελώς.

* Την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων που προέρχονται από τις εφημερίες.

* Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς Αλληλεγγύης.

Για το θέμα της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων – Απογευματινά ιατρεία η Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός μας.

Είπε επίσης ότι το Υπουργείο Οικονομικών, από τη δική του πλευρά, θεωρεί ότι η ανωτέρω λειτουργία των νοσοκομείων–Απογευματινά ιατρεία μπορεί να μετατραπεί σε μισθωτή εργασία υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Για την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων (εφημερίες σε απογευματινά ιατρεία) κατηγορηματικά τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Για το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά Αλληλεγγύης είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να μειωθούν σταδιακά από το 2020.

Σχόλια