default-image

Πλακιώτισσα: Τα σενάρια για το θάνατο άτυχου ηλικιωμένου

Ηράκλειο
Πλακιώτισσα: Τα σενάρια για το θάνατο άτυχου ηλικιωμένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 85χρονος βρέθηκε να κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του

Τραγικό τέλος βρήκε ένας ηλικιωμένος συντοπίτης μας, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, έχασε τη ζωή του εισπνέοντας αναθυμιάσεις μετά από φωτιά που ξέσπασε - κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι χθες συνθήκες - στο σπίτι του. Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον οικισμό της Πλακιώτισσας, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, ενώ ο άτυχος γέροντας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του χθες το πρωί από συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλιπών ήταν ηλικίας 85 ετών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος διέμενε μόνος του στο σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός, στην Πλακιώτισσα του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Ειδικότερα, φαίνεται ότι η φωτιά προκλήθηκε σε άλλο δωμάτιο, κατά πάσα πιθανότητα στην κρεβατοκάμαρα του ηλικιωμένου, αφού - σύμφωνα με πληροφορίες - στο εν λόγω δωμάτιο βρέθηκε καμένο ένα κρεβάτι. Ας σημειωθεί ακόμη ότι, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο 85χρονος βρέθηκε να κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του σε καρέκλα.

Η Πυροσβεστική ερευνά όλα τα ενδεχόμενα για το πώς ξέσπασε η φωτιά, από την οποία φέρονται να προήλθαν οι αναθυμιάσεις που - κατά πάσα πιθανότητα - στοίχισαν τη ζωή στον ηλικιωμένο.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε μετά από βραχυκύκλωμα, ή από αναμμένο τσιγάρο. Το δεύτερο ενδεχόμενο, πάντως, φέρεται να συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες. Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται πολύ πιθανό ο άτυχος 85χρονος να έχασε τη ζωή του ενώ είχε ήδη αποκοιμηθεί.

Το χρονικό τη τραγωδίας

Ο 85χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος βρέθηκε από τον ίδιο του τον γιο. Ο τελευταίος φαίνεται ότι ανησυχούσε για τον πατέρα του κι έτσι μετέβη στο σπίτι του, για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί. Εκεί αντίκρισε τον πατέρα του χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Λίγο αργότερα, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας του Χάρακα. Δυστυχώς, ωστόσο, για τον 85χρονο ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς το προσωπικό του ΕΚΑΒ απλά διαπίστωσε τον θάνατό του.

Εξάλλου, στην οικία του ηλικιωμένου, στην Πλακιώτισσα, μετέβη και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύργου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διακριβωθεί οι αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο του ηλικιωμένου άνδρα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος 85χρονος αναμένονται να διευκρινιστούν από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εξάλλου, όπως έγινε χθες γνωστό, επρόκειτο να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του ηλικιωμένου.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι το επικρατέστερο σενάριο αναφορικά με το πώς ξεψύχησε ο 85χρονος είναι αυτό της εισπνοής αναθυμιάσεων. Όπως όλα δείχνουν, υπήρξε - κάτω από άγνωστες αιτίες - εστία φωτιάς στο εσωτερικό της οικίας του ηλικιωμένου. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά δεν εκδηλώθηκε στο δωμάτιο όπου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο γέροντας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News