Νέο οδοιπορικό στα «πάρκα της ντροπής» στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Νέο οδοιπορικό στα «πάρκα της ντροπής» στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έλος της αδιαφορίας πάρκα και παιδικές χαρές στο Ηράκλειο

Ανακολουθία δηλώσεων από τη Λότζια για τα πάρκα της ντροπής στο Ηράκλειο, που παρουσιάζουν σημάδια εγκατάλειψης και αδιαφορίας, όχι για μήνες αλλά για περισσότερο από 4 χρόνια, όπως έχουν αναδείξει τα δεκάδες ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV.

Εικόνες που μιλούν από μόνες τους, στην Εφόδου, στα Καμίνια, στα Δειλινά, στο Γιόφυρο, στην Πλατεία Νικαίας, στην Παρασκευοπούλου, στη περιοχή του Μπεντεβή, της Αλικαρνασού και όχι μόνο.

Το παιχνίδι των μικρών παιδιών εξακολουθεί να γίνεται σε συνθήκες απαράδεκτες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, τα παιδιά παίζουν στον δρόμο, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται και με τις αντιδράσεις πολιτών να φουντώνουν.

Στις 4 Απριλίου του 2018 υπεγράφη τελικά η σύμβαση για την ανάπλαση και ανακατασκευή των 20 παιδικών χαρών, με ορίζοντα υλοποίησης τους 12 μήνες.

Ήδη όμως, έχουν περάσει 8 μήνες, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να παρουσιάζει τα σχέδια για το πάρκο και την παιδική χαρά στην περιοχή του Κατσαμπά, μέσω σχετικής ανάρτησης του, στο Facebook.

Ακόμη και στα Σταυράκια δημιουργήθηκε νέα παιδική χαρά, εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που επικρατούν σε δεκάδες πάρκα και ελεύθερους χώρους που βρίσκονται στο έλεος της αδιαφορίας, με σπασμένες κούνιες, παιγνίδια, ανύπαρκτη περίφραξη, φθαρμένο εξοπλισμό και στοιχεία πρασίνου αφημένα στη τύχη τους.

Στην ίδια μοίρα βρίσκονται βέβαια και αρκετά σημεία αθλητισμού πέριξ των τειχών και όχι μόνο.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News