Η «Δύναμη Πολιτών» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Ηράκλειο
Η «Δύναμη Πολιτών» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται μία καθιερωμένη εκδήλωση, ωστόσο θα έχει προεκλογική χροιά

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ηρακλείου «Δύναμη Πολιτών». 

Η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion Central Hotel (Κορωναίου 26 & Αγ.Τίτου).

Σε μία κατάμεστη αίθουσα μέλη και φίλοι της "Δύναμης Πολιτών", που πλαισίωσαν την εκδήλωση έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, αντάλλαξαν ευχές και άνοιξαν όλοι μαζί μία χρονιά με νέες προκλήσεις και αγώνες.

Πρόκειται μία καθιερωμένη εκδήλωση, ωστόσο που έχει μία προεκλογική χροιά, καθώς διανύουμε μία εβδομάδα με έντονη κινητικότητα στα αυτοδιοικητικά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Λαμπρινός έκανε έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής, ενώ έκανε αναφορές που έχουν να κάνουν με την επόμενη ημέρα.

Ο κ. Λαμπρινός προανήγγειλε ότι «το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλά να πούμε, παρά τον ανελέητο πόλεμο που έχουμε δεχτεί» και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων «συνεχίζουμε χάρη στη δική σας θέληση για ένα σύγχρονο Ηράκλειο».

Το «παρών» έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, που ευλόγησε την πίτα, στελέχη της δύναμης Πολιτών και πολίτες που υποστηρίζουν την παράταξη.

Β. Λαμπρινός: «Προχωράμε μαζί»

«Όλοι όσοι βρισκόμαστε απόψε εδώ, συναισθανόμαστε την ατομική ευθύνη και νοιαζόμαστε βαθιά και ανιδιοτελώς για τον τόπο μας. Για την ψυχή του!

Και γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερο πάθος και μεγαλύτερη ένταση από ποτέ. Για το Ηράκλειο που ονειρευόμαστε. Για το Ηράκλειο που μας αξίζει. Για το Ηράκλειο της καρδιάς μας. Προχωράμε μαζί. Και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα πετύχουμε».

«Το Ηράκλειο αθλητική και πολιτιστική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας»

«Η “Δύναμη Πολιτών” ανήκει σε όλους τους Ηρακλειώτες» ανέφερε ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Είναι όλοι οι Ηρακλειώτες -οι άνθρωποι που αγαπούν την πόλη τους και προσπαθούν να την αλλάξουν, αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό τους. Είμαστε και θα είμαστε εδώ, πράγματι ανεξάρτητοι, πράγματι ανυποχώρητοι, πράγματι μαχητικοί, χωρίς φανφάρες και λαϊκισμούς. Να σας θυμίσω μόνο, για την ιστορία, ότι όλοι κόπτονται σήμερα για ανεξαρτησία. Το 14 μας έλεγαν ελιτίστες, και «απολιτίκ». «Ακοματίκ» ναι, για να χρησιμοποιήσω τον νεολογισμό. «Απολιτίκ» όμως ποτέ»!

Ακολούθως ο Δήμαρχος προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό έργου της δημοτικής αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Μέσα σε μια πενταετία το Ηράκλειο έχει γίνει μια εξωστρεφής, περιφερειακή πρωτεύουσα αθλητισμού και πολιτισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα μεγάλη τουριστική δυναμική».

«Η αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα παραμένει άσβεστη»

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Λαμπρινός μίλησε για την προοπτική του Ηρακλείου αλλά και για τους λόγους που θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος: «Ξέρουμε από πού ξεκινήσαμε το 2014 και ξέρουμε που πάμε. Και η διαδρομή αυτή δεν έχει όπισθεν! Κοιτάμε μπροστά. Το Ηράκλειο κοιτάζει μόνο μπροστά.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News