Μια λευκή πεταλούδα για τον Χρήστο και για κάθε θύμα τροχαίου

Ηράκλειο
Μια λευκή πεταλούδα για τον Χρήστο και για κάθε θύμα τροχαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Αύγουστο του 2004 η Αθηνά σε ηλικία 4 ετών έχασε τον πατέρα της, Χρήστο Κουτζούκο, σε τροχαίο δυστύχημα στην Αμμουδάρα!

Από εκείνη την ημέρα η Αθηνά υψώνει τη φωνή της κάνοντας αγώνα για τα τροχαία ατυχήματα, φωνάζοντας ότι δεν είναι ατυχήματα, είναι προβλέψιμα και μπορούν να προληφθούν, αν αλλάξουμε οδική συμπεριφορά.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά και οι δυνάμεις, αλλά και η φωνή της Αθηνάς, υψώνονται μαζί με τις δυνάμεις και τη φωνή και άλλων πολιτών, που είναι μέλη οικογενειών θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων και ζητούν την άμεση κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που θεσπίζει την ατιμωρησία για τους οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματα τους.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην Αμμουδάρα και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Α. Παπανδρέου και 3ης Σεπτεμβρίου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι του αδικοχαμένου Χρήστου, πατέρα της Αθηνάς.

Τα μέλη του Συλλόγου και τα παιδιά του Χρήστου, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πήγαν στο σημείο όπου ο πατέρας τους άφησε την τελευταία του πνοή.

Εκεί η Αθηνά ζωγραφίζει μία λευκή πεταλούδα. Στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας της.

«Θέλω με αυτήν την πεταλούδα να στείλω ένα μήνυμα στον μπαμπά μου. Να του πω ότι μου λείπει πάρα πολύ. Μέσα από αυτήν τη δράση να λογικευτεί ο κόσμος και να μη σκοτώνονται άλλοι άνθρωποι στο δρόμο», δήλωσε η Αθηνά, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου «SOS Tροχαία Εγκλήματα».

Μια λευκή πεταλούδα για κάθε θύμα τροχαίου. Μια πεταλούδα για τον Χρήστο!

Πέντε χρόνια τώρα ο Πανελλήνιος Σύλλογος «SOS Tροχαία Εγκλήματα» έχει βάλει ως στόχο την κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που αμνηστεύει ουσιαστικά το έγκλημα της εγκατάλειψης θύματος τροχαίου.

(Φωτογραφίες: Facebook Αθηνά Χ. Κουτζούκου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News