Ηράκλειο

«Άνοιξε» ξανά ο δρόμος Άγιος Θωμάς - Λαράνι, μετά την αποκόλληση

Αποκολλήθηκε τμήμα του λόφου στο δρόμο Αγίου Θωμά - Λαρανίου, που εμπόδιζε την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγίου Θωμά - Λαρανίου.

Συγκεκριμένα, οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα μέρος του λόφου, που βρίσκεται παρακείμενα του δρόμου, να αποκολληθεί και να πέσει στο οδόστρωμα, «κλείνοντας» μέρος του δρόμου και καθιστώντας την οδήγηση στο εν λόγω  σημείο δύσκολη έως και επικίνδυνη.

Η κατάπτωση σημειώθηκε στο τμήμα Δούλι - Λαράνι, του οδικού δικτύου Αγίου Θωμά - Λαρανίου και ειδικότερα, 200 μέτρα από τη διακλάδωση του Δουλίου (Δουλιανή) προς το χωριό Λαράνι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο επί ζητημάτων πολιτικής προστασίας του Δήμου Γόρτυνας, κ. Γεώργιο Αμπουχάνη, ο δρόμος καθαρίστηκε πλήρως από το τμήμα του λόφου που είχε βρεθεί στο οδόστρωμα.

Στο εγχείρημα αυτό συνέβαλε η Περιφέρεια Κρήτης, στην οποία και ανήκει η αρμοδιότητα για ζητήματα που προκύπτουν στα επαρχιακά οδικά δίκτυα, όπως το επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγίου Θωμά - Λαρανίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμπουχάνης, μιλώντας στο neakriti.gr, «Από πλευράς Δήμου Γόρτυνας, ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης, μηχανήματα της οποίας συνέβαλλαν στον καθαρισμό του οδοστρώματος. Ιδιαίτερο “ευχαριστώ” στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιάννη Λεονταράκη.»

Η κακοκαιρία «πήγε πίσω» το έργο

Όπως ο ίδιος είχε σχολιάσει και χτες, το συγκεκριμένο πρόβλημα - με την αποκόλληση τμημάτων του λόφου και την πτώση τους στο οδόστρωμα - είναι αρκετά συχνά στα οδικά δίκτυα της ευθύτερη περιοχής.

Έτσι, ο κ. Αμπουχάνης, ιδιαίτερη μνεία έκανε σήμερα στο σημαντικό έργο για την περιοχή, το οποίο επρόκειτο να είχε ήδη ξεκινήσει, ωστόσο καθυστερεί εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πρόκειται για τη σύμβαση του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, που υπεγράφη τον περασμένο Αύγουστο από την Περιφέρεια Κρήτης και η οποία φορά στη συντήρηση του οδικού δικτύου Αγ. Θωμά-Λαράνι-Λούρες-Πραιτώρια-Πύργος.

Σχόλια