Αποκολλήθηκε τμήμα του λόφου στο δρόμο Αγίου Θωμά - Λαρανίου

Ηράκλειο
Αποκολλήθηκε τμήμα του λόφου στο δρόμο Αγίου Θωμά - Λαρανίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς  

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται επί του επαρχιακού οδικού δικτύου Αγίου Θωμά - Λαρανίου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τις οποίες απέστειλε δημότης του Δήμου Γόρτυνας στο neakriti.gr, τμήμα του λόφου, που βρίσκεται παρακείμενα του δρόμου, έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο να είναι από δύσκολη έως και «επικίνδυνη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημότης.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Δήμος Γόρτυνας είχε σήμερα να αντιμετωπίσει πολλά παρεμφερή περιστατικά στα επαρχιακά οδικά δίκτυα του Δήμου.

Όπως σχολίασε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, κ. Νίκος Σχοιναράκης, «Σήμερα και με κάθε μέσο που διαθέτει ο Δήμος, άνδρες του Δήμου επιχειρούσαν όλη την ημέρα προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι που αντιμετώπιζαν σχετικό πρόβλημα.», με τον ίδιο να ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι και χτες - και μάλιστα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα - και «υπό αντίξοες συνθήκες», όπως αναφέρει, δούλευαν για τον καθαρισμό των δρόμων.

Μάλιστα πρόκειται για επαρχιακά οδικά δίκτυα - όπως και ο δρόμος Αγίου Θωμά - Λαρανίου, των οποίων τα ζητήματα που προκύπτουν δεν αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Γόρτυνας, αλλά της Περιφέρεια Κρήτης.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί ζητημάτων πολιτικής προστασίας του Δήμου Γόρτυνας, κ. Γεώργιος Αμπουχάνης. Ο ίδιος μιλώντας στο neakriti.gr ανέφερε ότι υπήρξαν δύο καταπτώσεις τμημάτων του λόφου, σε δύο διαφορετικά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Αγίου Θωμά - Λαρανίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρωί επιχειρήσαμε με μηχανήματα και καθαρίσαμε πλήρως το δρόμο στο σημείο που είχε σημειωθεί η μία κατάπτωση του λόφου. Αναφορικά με το έτερο σημείο, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, καθαρίσαμε μεγάλη ποσότητα χώματος από το οδόστρωμα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δε μας επέτρεψαν να το καθαρίσουμε πλήρως, καθώς λόγω της βροχόπτωσης, οι καταπτώσεις από το λόφο ήταν συνεχείς.»

Η εν λόγω κατάπτωση σημειώθηκε στο τμήμα Δούλι - Λαράνι, του οδικού δικτύου Αγίου Θωμά - Λαρανίου και ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αμπουχάνη, 200 μέτρα από τη διακλάδωση του Δουλίου (Δουλιανή) προς το χωριό Λαράνι.

Πάντως, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Αμπουχάνης, «αύριο θα καθαριστεί και αυτό το σημείο», ενώ, όπως σχολίασε «δεν είναι η πρώτη φορά» που παρατηρούνται τέτοιου είδους προβλήματα στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News