Οδός Ηρακλή: Έργα – «Γολγοθάς» για κατοίκους και καταστηματάρχες

Ηράκλειο
Οδός Ηρακλή: Έργα – «Γολγοθάς» για κατοίκους και καταστηματάρχες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε φωτογραφίες από τα έργα του Δήμου για τα όμβρια ύδατα

Μαζί με τη σκόνη της ατμόσφαιρας που ταλαιπωρεί ολόκληρη την Κρήτη, οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού Ηρακλή στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, τους τελευταίους μήνες έρχονται αντιμέτωποι και μια… άλλη σκόνη.

Αυτή τη σκόνη που δημιουργούν τα ανολοκλήρωτα έργα, ένα εργοτάξιο που δε «λέει» να τελειώσει.

Κάτοικοι και ιδιοκτήτες ή εργαζόμενοι μαγαζιών στην οδό Ηρακλή εκφράζουν κραυγή αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, καθώς όπως καταγγέλλουν στο Ράδιο 98.4, βρίσκονται «όμηροι» στην ίδια τους την περιοχή. Πρόκειται για έργα τοποθέτησης δικτύου για τα όμβρια ύδατα που εκτελούνται από το Δήμο και τα οποία καθυστερούν αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησαν το Νοέμβριο, αλλά είναι Φεβρουάριος και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

«Ξεκίνησαν το Νοέμβριο οι εργασίες κι ακόμα ο δρόμος είναι εργοτάξιο. Η σκόνη, η λάσπη, η ταλαιπωρία είναι ο καθημερινός μας σύντροφος. Η διέλευση των αυτοκινήτων για τους τολμηρούς ιδιοκτήτες τους ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους, οι πεζοί δεν έχουν ούτε καν τη δυνατότητα να περπατήσουν σε ένα πεζοδρόμιο. Για τα παιδιά η πρόσβαση προς κι από το σχολείο “Γολγοθάς”.

Οι εργολάβοι αλλάζουν την τεχνική τους όπως ακούγεται, φαίνεται κι από το ρυθμό που ακολουθούν στο έργο.

Η οικονομική ζημιά για τους ήδη πληγέντες επιχειρηματίες της περιοχής, αβάσταχτη. Δεν είπαμε να μην γίνει το έργο, όμως απαιτούμε να γίνει με τον σεβασμό που απαιτείται και στη δική μας ζωή».

Φυσικά, οι φωτογραφίες είναι «μάρτυρες» ως προς το ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν όσοι περνούν από το συγκεκριμένο δρόμο. Τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια… κινδυνεύουν από τις λακκούβες που υπάρχουν στο δρόμο, ενώ με λίγη βροχή τα πάντα γίνονται λάσπη και οι πεζοί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περπατήσουν.

Αυτό που ζητούν κάτοικοι και καταστηματάρχες είναι να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα για να δουν «άσπρη μέρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News