Η.Κιαμούρης: Ώρα να πιέσουμε συντονισμένα για τα προβλήματα στα σχολεία

Ηράκλειο
Η.Κιαμούρης: Ώρα να πιέσουμε συντονισμένα για τα προβλήματα στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Σε κοινή σύσκεψη για τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα των σχολείων καλούν το σύνολο των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ηρακλείου την Παρασκευή τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου (Καπετανάκειο) και το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών του Δήμου Ηρακλείου.

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα στο Καπετανάκειο.

«Τα προβλήματα στα σχολεία είναι διαχρονικά και μεγάλα. Η ευθύνη για την κτιριακή κατάσταση τους είναι συλλογική. Η πολιτεία και οι Υπηρεσίες της ευθύνονται για ότι ό,τι σήμερα περνούν τα παιδιά μας. Είναι ώρα συλλογικά να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί» λέει στον 98.4 το μέλος των Συλλόγων Ηλίας Κιαμούρης.

Οι Σύλλογοι στο κάλεσμα τους αναφέρουν, ενδεικτικά: «Το Καπετανάκειο είναι το χαρακτηριστικό πρόβλημα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Υπάρχουν όμως δεκάδες άλλα σχολεία με μεγάλα κτιριακά ζητήματα, όπως οι ελλείψεις σε κτίρια, αλλά και μικρότερα με ανυπαρξία υποδομών, κενά αιθουσών, ελλιπή συντήρηση. Εκατοντάδες παιδιά που κάνουν μάθημα σε ακατάλληλους νοικιασμένους χώρους.

Αυτά τα κοινά προβλήματα, αυτή την κοινή αγωνία που έχουμε για μια παιδεία καλύτερη και σύγχρονη, σας καλούμε να συζητήσουμε σε μια μεγάλη σύσκεψη.

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, τα 15μελή των μαθητών, τους φορείς των εκπαιδευτικών, τους φορείς των εργαζομένων.

Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις ενέργειες μας για να υπάρξει λύση στα προβλήματα αυτά.

Να συντονίσουμε τα βήματα μας και τον αγώνα μας για να έχουν τα παιδιά μας τη μόρφωση που τους αξίζει.

Να δηλώσουμε πως είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News