Ο Γιάννης Κουράκης, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ηράκλειο
Ο Γιάννης Κουράκης, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"O Μητσοτάκης δείχνει μια μοντέρνα αντίληψη για την ανάγκη συνθέσεων"

Το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου, πυκνού και σε πολιτικά γεγονότα, διαστήματος, παγιώνουν την πρωτοκαθεδρία της Ν.Δ. αλλά και τη δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, από όπου έλκει και την καταγωγή του, έχει άλλο αντίκρισμα, ακόμη και σε χώρους και πρόσωπα που πολιτικά και ιδεολογικά κινούνται σε άλλη παράλληλη πορεία.

Χθες αυτοδιοικητικά στελέχη της πόλης μας συζητούσαν, και ήμασταν παρόντες, τη δημοσκόπηση της Rass με επίκεντρο την Περιφέρεια Κρήτης, όπου όμως, μεταξύ άλλων, υπήρχε και η αναφορά ότι και στο Ηράκλειο, έστω κι ως φωτογραφία της στιγμής, η Ν.Δ. εμφανίζεται να παίρνει κεφάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα από τα θεωρούμενα “κάστρα” του κυβερνητικού κόμματος. Ανάμεσα στους συνομιλητές μας ήταν και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης.

Έτσι με εμφανή διάθεση να τεστάρουμε το πόσο εννοούσε μια πρόσφατη δήλωσή του, ότι η νέα του παράταξη είναι ανοικτή με πολιτική στόχευση στα θέματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά ακομμάτιστη, του θέσαμε ευθέως το ερώτημα: «Με τέτοιες μετρήσεις για την ώρα, αλήθεια, εσύ που ως μέλος του προεδρείου της ΚΕΔΕ και αντιπρόεδρός της συνεργάστηκες με τον Κυριάκο, ως υπουργός τότε ο ίδιος Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πώς βλέπεις σήμερα τον πολιτικό αρχηγό με βαθιές ρίζες και οικογενειακή παράδοση στην Κρήτη, που διεκδικεί να κυβερνήσει τη χώρα; Πώς τον κρίνεις, τώρα μάλιστα που η δημοφιλία του είναι στα πάνω της;».

O Γιάννης Κουράκης με ένα ελαφρύ χαμόγελο αρχικά, ακούγοντας ήδη τους προβληματισμούς των άλλων συνομιλητών της παρέας, δεν απέφυγε την ερώτηση, με τέτοια κινητικότητα στα δημοτικά, και μας απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως στην πολιτική μου διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση, από διάφορες κεντρικές θέσεις, πράγματι είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του θεσμικά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους σύγχρονους πολιτικούς, της λεγόμενης νέας γενιάς, με κύρια χαρακτηριστικά του τη μεθοδικότητα, την αποτελεσματικότητα και την εργασιομανία. Πιστεύει και υποστηρίζει με πάθος τις ιδέες του, διαθέτοντας πλήρες θεωρητικό και επιστημονικό υπόβαθρο. Θα έλεγα ότι τον διακρίνει η πρακτικότητα στις λύσεις που επιλέγει. Έτσι λοιπόν, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις ιδέες του, πρέπει να ομολογήσω πως σέβεται την αντίθετη άποψη, συζητάει με καλή πρόθεση και ανοιχτά. Κυρίως όμως, αποδέχεται προτάσεις που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό δείχνει και μια μοντέρνα αντίληψη για την ανάγκη συνθέσεων, στις μέρες μας». Μετά από αυτή την τοποθέτηση, φυσικό και επακόλουθο ήταν να υπάρξει και η ερώτηση «τι θα συμβεί σε περίπτωση που στο άμεσο μέλλον ο ένας εκλεγεί δήμαρχος και ο άλλος είναι πρωθυπουργός;». H απάντηση Κουράκη ήταν αβίαστη: «Είναι αυτονόητο, θα συνεργαστώ θεσμικά μαζί του και θα διεκδικήσω ό,τι δικαιούται το Ηράκλειο για την επίλυση των προβλημάτων του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News