Ηράκλειο

Ξανά πίσω στην Ηροδότου η Λαϊκή

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού

Σε τμήμα της οδού Ηροδότου, δρόμου που φιλοξενούσε ως γνωστόν την αγορά επί 14 χρόνια, στέλνει τη λαϊκή αγορά της Νέας Αλικαρνασσού ο Δήμος Ηρακλείου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις περιοίκων, που έχουν προειδοποιήσει με νομικές κινήσεις και ασφαλιστικά μέτρα!

Όπως γράψαμε τις προάλλες, οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει και συλλέγουν υπογραφές διαμαρτυρίας, ενώ έχουν ξεκαθαρίσει πως γι’ αυτούς αποτελεί casus belli, “αιτία πολέμου” δηλαδή, η επιστροφή της λαϊκής της Τρίτης σε τμήμα της οδού Ηροδότου ακόμα και προσωρινά!

Παρά τις αντιδράσεις, στον Δήμο Ηρακλείου έκριναν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να λειτουργήσει η λαϊκή της Αλικαρνασσού σε ένα κομμάτι της Ηροδότου (συγκεκριμένα στην οδό Ηροδότου από την Αγίου Τρύφωνος μέχρι και την οδό 1922, και στην οδό Αναγεννήσεως από την Ηροδότου έως την οδό Εμμ. Αλεξανδρή) για ένα προσωρινό διάστημα μέχρι να δρομολογηθεί μόνιμη λύση.

Ήδη η σχετική απόφαση τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου αποφάσισε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για 10 ημέρες η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης που διεξάγεται στη Ν. Αλικαρνασσό. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τίθεται σε 10ήμερη δημόσια διαβούλευση η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Αλικαρνασσού, από την οδό Δημοκρατίας-Καρίας στην οδό Ηροδότου (από την οδό Αγίου Τρύφωνος μέχρι και την οδό 1922) και στην οδό Αναγεννήσεως (από την οδό Ηροδότου έως την οδό Εμμ. Αλεξανδρή) προσωρινά, μέχρι να βρεθεί χώρος κατάλληλος που θα μπορεί να δώσει μόνιμη λύση.

Επίσης, σε διαβούλευση τίθεται η τροποποίηση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και το Πρακτικό 1/2018 της Επιτροπής Κυκλοφορίας, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και οι αρμόδιοι φορείς και στη συνέχεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εισηγηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Στα “χαρακώματα” δημότες

Η εξέλιξη αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο αντιδράσεων, μιας και είχαμε ήδη τα πρώτα προειδοποιητικά “πυρά”.

Όπως γράψαμε τις προάλλες, με συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας και προειδοποιήσεις προσφυγής στη Δικαιοσύνη έσπευσαν να απαντήσουν περίοικοι της οδού Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό απέναντι στο σενάριο της επαναφοράς της λαϊκής αγοράς της Τρίτης σε ένα κομμάτι της Ηροδότου, δρόμου σημειωτέον που επί 14 ολόκληρα χρόνια φιλοξενούσε τη λαϊκή!

Επικαλούμενοι το γνωστό και περίφημο “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, μια ρήση βέβαια που στη χώρα μας έχει τη δική της βαρύνουσα σημασία, οι κάτοικοι ξεκαθάρισαν σε προ ημερών σχετική επιστολή τους προς τους αρμόδιους από τον Δήμο Ηρακλείου και προς τα Μέσα Ενημέρωσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν ακόμα και μια σύντομη επαναφορά της λαϊκής της Τρίτης.

Φοβούμενοι την επιστροφή της λαϊκής αγοράς στον δρόμο τους, οι κάτοικοι άρχισαν και πάλι να μαζεύουν υπογραφές, ζητώντας να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής για την «κατάφωρη» - όπως τη χαρακτηρίζουν - αδικία σε βάρος τους...


«Αδική απόφαση»

«Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»

Στην επιστολή τους προς τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη και τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας και αρμόδιο για τις λαϊκές Μαρίνο Παττακό, οι περίοικοι της Ηροδότου κάλεσαν μάλιστα με νόημα τη δημοτική Αρχή να πάρει σοβαρά υπόψη της το ψήφισμα και να μην τους αναγκάσει σε ταλαιπωρία και έξοδα στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης τους με τη Λότζια.

«Επειδή πιστεύουμε ότι “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού” και επειδή το παρελθόν δυστυχώς μας επιβεβαιώνει:

α) Αντιτασσόμαστε σε μια ενδεχόμενη, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, επαναφορά της λαϊκής στο συγκεκριμένο τμήμα της Ηροδότου.

β) Ζητούμε να μην υλοποιήσετε μια τέτοια κατάφωρα άδικη απόφαση.

γ) Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, δηλώνοντας ότι θα προσφύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα για την ακύρωση μιας τέτοιας απόφασης.

δ) Παρακαλούμε με σύνεση και υπευθυνότητα να λάβετε υπόψη το ψήφισμα αυτό και να μην ταλαιπωρήσετε για άλλη μια φορά τους κατοίκους, υποχρεώνοντάς τους σε δαπάνες και δικαστικές διενέξεις», αναφέρει το ψήφισμα διαμαρτυρίας κατοίκων της οδού Ηροδότου στη Ν. Αλικαρνασσό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια