Βίντεο σοκ: Αποδεκατίστηκε το κοπάδι κτηνοτρόφου από αδέσποτα σκυλιά

Ηράκλειο
Βίντεο σοκ: Αποδεκατίστηκε το κοπάδι κτηνοτρόφου από αδέσποτα σκυλιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια οικονομική καταστροφή για τον κτηνοτρόφο - Σε απόγνωση οι κάτοικοι της περιοχής

Το φριχτό θέαμα των ζώων του, άλλα να κείτονται νεκρά κι άλλα να ψυχορραγούν, αντίκρισε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες κτηνοτρόφος στο Ράφτη του Δήμου Γόρτυνας.

Το κοπάδι του αποδεκατίστηκε όταν αδέσποτα σκυλιά κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στην περίφραξη και να επιτεθούν στα ανυπεράσπιστα ζώα.

Η οικονομική ζημιά, που προκλήθηκε από την επιδρομή, είναι τεράστια. Η αποζημίωση του ΕΛΓΑ είναι σταγόνα στον ωκεανό των υποχρεώσεων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και ο φόβος να μην προσμετρηθούν στην αποζημίωση αυτή όσα ζώα χάθηκαν στις γύρω πλαγιές.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ωστόσο ο Δήμος που βάσει νόμου είναι αρμόδιος για τα αδέσποτα ζώα σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθώς δημοτικό Κυνοκομείο ή αρμόδια υπηρεσία δεν υπάρχει για την περισυλλογή τους.

Ο πληθυσμός των ζώων που κυκλοφορούν ελεύθερα αυξάνεται αφού ασυνείδητοι κυνηγοί ή κτηνοτρόφοι τα εγκαταλείπουν είτε δεν τα περιορίζουν στη διάρκεια της νύχτας.

Οι επιθέσεις που δέχονται απροστάτευτα κοπάδια και κοτέτσια από αδέσποτα ζώα είναι συχνό φαινόμενο και σε συνδυασμό με τις ζωοκλοπές συνθέτουν τη δύσκολη πραγματικότητα της ζωής στην ύπαιθρο του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News