Ηράκλειο

Δ. Τζανακόπουλος: «Μονόδρομος ένα πλατύ προοδευτικό μέτωπο»

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως μια εμβληματική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων

Μιλώντας απόψε στην εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» με θέμα την «σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», όπου ομιλητές ήταν επίσης ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους στελεχών του ευρύτερου κεντρο-αριστερού χώρου και είχε έντονο άρωμα του παλιού... ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως μια εμβληματική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων. 

«Στην εποχή των μνημονίων διαμορφώθηκαν από τις περιστάσεις και τις ιδιαίτερες συνθήκες παράδοξες συμμαχίες. Όλα αυτά τα αφήνουμε πλέον πίσω μας. Είναι η ώρα να δούμε να χτίζεται ένα ευρύ, πραγματικό προοδευτικό μέτωπο. Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι μονόδρομος για τη χώρα μας. Είναι μονόδρομος για την Ευρώπη. Και είναι το ανάχωμα απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη άνοδο της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς και των εθνικιστικών τάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η Συμφωνία των Πρεπών, αποτελεί μια εμβληματική νίκη και διαμορφώνει δύο μέτωπα: της ευθύνης, του ορθολογισμού, και της αλληλεγγύης. 

Θεωρήσαμε αναγκαίο να περάσουμε σε μία νέα εποχή στη Βαλκανική, κόντρα στο αντιμέτωπο στο οποίο έδινε τον τόνο μια αλόγιστη κεντροδεξιά...», τόνισε.   

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια