Σχεδόν 100.000 € θα γλίτωναν οι δράστες με τις μαύρες σακούλες & τα λαθραία τσιγάρα

Ηράκλειο
Σχεδόν 100.000 € θα γλίτωναν οι δράστες με τις μαύρες σακούλες & τα λαθραία τσιγάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες λαθραία πακέτα με τσιγάρα και καπνό σε Ελευσίνα και Ηράκλειο

Τεράστιες οι ποσότητες λαθραίων πακέτων με τσιγάρα και καπνό που βρέθηκαν στην κατοχή ενός 39χρονου και τεσσάρων ακόμα ατόμων σε Ηράκλειο και Ελευσίνα, πολύ μεγάλο και το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό από τους φόρους και τους δασμούς που θα γλίτωναν οι δράστες είναι 98.826,40 € και συνελήφθησαν για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις έγιναν από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ελευσίνας και Ηρακλείου στις 31 Ιανουαρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης όταν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο ενός 39χρονου ελληνικής καταγωγής ο οποίος έβγαινε από το πλοίο το οποίο μόλις είχε φτάσει στο λιμάνι από τον Πειραιά.

Μέσα στο Ι.Χ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • εννέα μαύρες σακούλες σκουπιδιών που περιείχαν συνολικά 3.720 πακέτα τσιγάρων.

  • 678 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, η κάθε μία, διάφορων επωνυμιών.

Όλες οι συσκευασίες στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Η επιχείρηση συνεχίστηκε στην Ελευσίνα και στο σπίτι του 39χρονου που συνελήφθη για τα λαθραία τσιγάρα και καπνό που είχε στην κατοχή του.

Συγκεκριμένα, στο σπίτι του και σε έναντι αύλειο περιφραγμένο χώρο με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθησαν τρεις ακόμη γυναίκες ελληνικής καταγωγής και ηλικίας 61, 34 και 36 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 26χρονη αλλοδαπή.

Επιπρόσθετα, στο σπίτι εντοπίστηκαν 671 συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη και 30 πακέτα τσιγάρων διάφορων επωνυμιών, μικροποσότητα κάνναβης βάρους τριών γραμμαρίων και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 9 χιλ.. Στον αύλειο χώρο εντός οικήματος, βρέθηκαν 10.105 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και 1.849 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη.

Όλα τα παραπάνω δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν όλες οι ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν στις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές. Κατασχέθηκε επίσης η ναρκωτική ουσία, δύο οχήματα και το συνολικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000€) ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News