«Έσπασε» το… φράγμα των 12 εκατομμυρίων κυβικών νερού ο Αποσελέμης

Κρήτη
«Έσπασε» το… φράγμα των 12 εκατομμυρίων κυβικών νερού ο Αποσελέμης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ταμιευτήρας του Αποσελέμη ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια κυβικά νερού 

Με μία ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη για τη συγκέντρωση του νερού στην Κρήτη «έφυγε» ο Ιανουάριος.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κ. Δημήτρη Κουνενάκη, ο ταμιευτήρας του Αποσελέμη ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια κυβικά σε περιεκτικότητα σε νερό.

Συγκεκριμένα, στις 31 Ιανουαρίου, ο ταμιευτήρας του Αποσελέμη έφτασε τα 12,062,821 κυβικά μέτρα, ενώ την ίδια ημέρα, πριν από ένα χρόνο (31 Ιανουαρίου 2018), ο ταμιευτήρας του Αποσελέμη είχε περιεκτικότητα, σχεδόν, 10 κυβικά νερού λιγότερα. Ειδικότερα, το απόθεμα ήταν 2,333,613 κυβικά!

Όπως αναφέρει ο κ. Κουνενάκης, σημαντική ήταν η εισφορά νερού από τα Οροπέδια Καθαρού Κριτσάς και Λασιθίου.

Ενώ, σημαντικός αρωγός ήταν και η σήραγγα από το Οροπέδιο Λασιθίου, η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως η συνολική χωρητικότητα του Αποσελέμη είναι τα 25,7 εκατομμύρια κυβικών νερού, με τους ιθύνοντες να ευελπιστούν πως μέχρι το Πάσχα - και εφόσον έχουμε υπάρχει συνετή χρήση του νερού - η πληρότητα του φράγματος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και δη, ενδέχεται, να έχει γεμίσει.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Κουνενάκης αναφέρει «Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε για καλά αποτελέσματα τον Φεβρουάριο.»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το φράγμα εκείνο που ήδη έχει πληρότητα 100% είναι το Φράγμα Ποταμών, στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News