Βραβείο της UNESCO στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Βραβείο της UNESCO στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, η UNESCO ανακοίνωσε ότι το Ηράκλειο βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις που θα τιμηθούν με το διεθνές βραβείο «Learning City Awards 2019 - Οι πόλεις που μαθαίνουν».

Το Ηράκλειο βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής κατηγορίας, ανάμεσα σε 223 πόλεις από 51 χώρες που αξιολογήθηκαν, πίσω μόνο από το Aswan της Αιγύπτου και το Chengdu της Κίνας.

Η βράβευση του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με το σκεπτικό της διεθνούς επιτροπής αξιολόγησης της UNESCO, οφείλεται στον καινοτόμο τρόπο με τον οποίο έφερε κοντά τους πολίτες και τους μετανάστες, προωθώντας την ισότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα από αθλητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το «Fit for All» αλλά και τη συνολική προσέγγιση του Δήμου στο πεδίο της δια βίου μάθησης, μέσω της οποίας προωθείται η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους και δημιουργούνται ισχυρά δίκτυα τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος για θέματα δια βίου μάθησης Γιώργος Βλαχάκης δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση από την UNESCO αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Δήμο Ηρακλείου και παράλληλα είναι αναγνώριση των προσπαθειών μας στον συγκεκριμένο τομέα. Χάρις στην αρμονική συνεργασία όλων των αρμοδίων Αντιδημάρχων καθώς και φορέων και ιδρυμάτων της πόλεως, το Ηράκλειο πετυχαίνει τον στόχο που έχει θέσει η UNESCO με την δημιουργία του δικτύου “Πόλεις που μαθαίνουν, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να ενεργοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες, ώστε συνεργαζόμενες να αξιοποιήσουν από κοινού τις δυνατότητες τους.

Με την ευκαιρία πρέπει να ευχαριστήσουμε και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την πρόεδρό της κ. Μαρία - Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιζικώστα, για την στήριξή τους, τόσον όσον αφορά στην υποψηφιότητά του Δήμου Ηρακλείου, όσο και συνολικά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News