Ζητούν την δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης

Ηράκλειο
Ζητούν την δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης»

Την ανάγκη να δημιουργηθούν αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου υποστηρίζουν ένθερμα οι «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης».

Το Σωματείο υπενθυμίζει πως, ενώ σε όλες τις μεγάλες πόλεις υπάρχουν τέτοιες ρυθμίσεις, στο Ηράκλειο η σχετική μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2008 έχει μείνει στα συρτάρια του δήμου. Μια επικαιροποίηση και εφαρμογή της θα βελτίωνε σημαντικά την κατάσταση στους δρόμους του κέντρου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

Μια κατάσταση που, όπως αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση των κατοίκων στις 16-1-19, όπου ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για το αίτημα, χαρακτηρίζεται από ηχορύπανση, μποτιλιάρισμα, καταπατήσεις κοινοχρήστων χώρων, ασχήμια κ.α. πολλά προβλήματα.

Σε πρόσφατο τηλεοπτικό ρεπορτάζ τοπικού καναλιού αναφέρθηκαν στοιχεία για τις ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Είναι τραγικό: Στο Ηράκλειο υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόνο 80 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ π.χ. στα Χανιά, που είναι πολύ μικρότερη πόλη, 800.

Παρά τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου αιτήματος ως τώρα καμιά απάντηση από τη δημοτική αρχή δεν έχει δοθεί. Μπροστά σε τέτοια αδιαφορία, πιστεύουμε πως η κινητοποίηση των κατοίκων θα πρέπει να ενταθεί και να πιεστούν τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου να προωθήσουν το αίτημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News