Στο Ηράκλειο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος - «Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ»

Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος - «Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη σύγκλιση της κεντροαριστεράς

Στην Κρήτη κατέφθασε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος βρίσκεται στο Ηράκλειο προκειμένου να παραστεί το απόγευμα της Παρασκευής σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου με κεντρικό θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Επί τάπητος τα μεγάλα έργα της Κρήτης

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, στις 10.00 επισκέφθηκε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, όπου είχε συνάντηση με την Συντονίστρια, κα Μαρία Κοζυράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ως συντονιστικός και εποπτικός κρατικός μηχανισμός σε περιφερειακό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό εκτέθηκαν ειδικότερα ζητήματα που αφορούν σε επίκαιρους τομείς όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, μέτρα και έργα προστασίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού, κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού, επείγοντα θέματα υποδομών και ανάπτυξης, κινητικότητα υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Υπουργός παρέμεινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση περισσότερο από μία ώρα και, μετείχε επιπλέον σε σύσκεψη εργασίας με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Υδάτων και του Γραφείου της Συντονίστριας.

«Η Κρήτη αποτελεί μια πολύ μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση» 

Στις 11.00 συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στις 11.30 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, του μετέφερε τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, ενώ αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του νησιού που είχαν για χρόνια «παγώσει» και τώρα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, «η Κρήτη αποτελεί μια πολύ μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Υπάρχουν πολλά έργα υποδομής τα οποία είχαν μείνει στα συρτάρια για παρά πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα και μια επιτάχυνση στην υλοποίησή τους. Περίπου 3 δισ. είναι ο προϋπολογισμός των έργων που προωθούνται».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τρία μεγάλα έργα του νησιού, διευκρινίζοντας ότι χρονικά βρίσκονται πολύ κοντά, άλλα στην ολοκλήρωσή τους και άλλα στην έναρξη των εργασιών τους. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Σε σχέση με τον ΒΟΑΚ, είχα μια αναλυτική συζήτηση με τον υπουργό Υποδομών ο οποίος με ενημέρωσε ότι οι διαγωνισμοί επιταχύνονται και παρά πολύ σύντομα, ακόμη και εντός του 2019, είναι πιθανό να εκκινήσει η υλοποίηση του έργου. Σε ό,τι αφορά το δρόμο της Μεσσαράς να σας πω ότι με διαβεβαίωσε πως το Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί και αυτό το έργο, ενώ σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο στο Καστέλι επίσης επιταχύνονται οι διαδικασίες».

Ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε από την πλευρά του τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους εκπαιδευτές οδήγησης και τις αντιδρασεις στο σχέδιο νόμου, όπως επίσης για τα 6.000 άτομα που έχουν καταστεί, όπως ανέφερε, όμηροι από την επί τετράμηνο αποχή από τις εξετάσεις, ενώ του εξήγησε ότι ήδη έχει έτοιμη μια πρόταση για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, με κάποιες μετατροπές.

Όπως είπε ο κ. Τζανακοπουλος για το θέμα, «είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα που το αντιμετωπίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω ότι η ρύθμιση που προτείνει το Υπουργείο Υποδομών είναι καταρχάς στην ορθή κατεύθυνση, ωστόσο αυτή η κυβέρνηση είναι πάντα ανοιχτή και διατεθειμένη να συζητήσει και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του διαλόγου».

Στη 13:00 επισκέφθηκε το ΤΕΙ Κρήτης όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Νίκο Κατσαράκη.

Το απόγευμα, στις 19:30 θα μιλήσει στην Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων με θέμα: «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη». (Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, αίθουσα Μίνως).Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη» οργανώνεται την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα «Μίνως» του ξενοδοχείου «Ατλαντίς».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και περισσότερο απαιτητό να προχωρήσει η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποτελώντας ανάχωμα στην αυξανόμενη άνοδο της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς και ενίσχυσης ακραίως εθνικιστικών θέσεων».

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Πρωτοβουλία Πολιτών Ηρακλείου για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων.

Ομιλητές είναι:

- Δημήτρης Τζανακόπουλος, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

- Σπύρος Δανέλλης, Ανεξάρτητος Βουλευτής.

- Γιάννης Ραγκούσης, πρώην Υπουργός.

Την εκδήλωση- συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Βασιλάκης, Δημοσιογράφος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News