Ηράκλειο

Εντυπωσιακή άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε Δημοτικό στο κέντρο της πόλης

«Φωτιά» σε κάδο σχολείου κινητοποίησε πυροσβεστική και μαθητές

Συναγερμός από φωτιά σε κάδο εντός του σχολικού κτιρίου του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου σήμερα!

Αμέσως το κτίριο εκκενώθηκε από τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ άμεση ήταν η μετάβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μικρών μαθητών.

Πυροσβέστες έλαβαν δράση, καθώς και δάσκαλοι, που βοήθησαν στην επιχείρηση, με τη χρήση φορητού πυροσβεστήρα, κατάφεραν να μην επιτρέψουν να επεκταθεί η φωτιά και να την σβήσουν.  

Όλο αυτό ήταν ένα εικονικό συμβάν, σε πραγματικά φλεγόμενο κάδο, εντός της αυλής του σχολικού κτιρίου και με πρωταγωνιστές μικρούς μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο της άσκησης, που έλαβε χώρα σήμερα εντός του σχολικού συγκροτήματος.

 

«Ο Καπνούλης συμβουλεύει!»

Το θέμα της εκπαίδευσης - «άσκησης»: «Ο Καπνούλης συμβουλεύει!» και το σενάριο: Συνδυασμός Δράσεων, γνώσεων και ερεθισμάτων, εικονικό Συμβάν αλλά με πραγματικό φλεγόμενο κάδο εντός της αυλής του σχολικού κτιρίου, εκκένωση του κτιρίου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση με επιτυχία, ακολούθησε διαδραστική παρουσίαση στους μαθητές, από τον αξιωματικό της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου, Υποπυραγό - Δρ. Χημείας Φλαμουράκη Ανδρέα, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δ. Ηρακλείου.

Σειρά είχε πρακτική άσκηση και επαφή των μαθητών με το Πυροσβεστικό όχημα και τους Πυροσβέστες, στην Πλατεία Αγ Τίτου, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον κ. Φλαμουράκη Ανδρέα, στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των αντίστοιχων μελών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών σε αστικό - σχολικό περιβάλλον.

Την όλη διαδικασία, παρακολούθησε και ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου, Αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης, ενώ πλήθος γονέων και περαστικών που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο, παρατήρησαν και απόλαυσαν τους μικρούς μαθητές να «συνεργάζονται» τόσο με τους εκπαιδευτικούς, όσο και με τους Πυροσβέστες, επιβραβεύοντας την ιδέα με κολακευτικά σχόλια.

Το τελικό επιτυχές αποτέλεσμα, δε θα μπορούσε να υπάρξει, αν δε συνεργάζονταν άριστα τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και οι υπεύθυνοι διευθυντές των σχολείων κ. Μαρκάκης Πολυχρόνης και κ. Βαρδιάμπαση Τερψιχόρη, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι αντίστοιχοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων με εκπροσώπους από τα Προεδρεία και των δύο Συλλόγων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια