Δίκη Λεμπιδάκη: Στην τελική ευθεία η απόφαση για την απαγωγή

Κρήτη
Δίκη Λεμπιδάκη: Στην τελική ευθεία η απόφαση για την απαγωγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Με τις σημερινές αγορεύσεις των συνηγόρων έξι εκ των κατηγορουμένων και τις εναπομείνασες τρεις για αύριο «πέφτει» η αυλαία της δίκης για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον κατηγορούμενο που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο

Ο συνήγορος του 10ου κατηγορουμένου στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στην υπόθεση, ζήτησε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης, καθώς όπως είπε δεν υπάρχει καμία απόδειξη που στοιχειοθετεί την ενοχή του. Ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι τα μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου που αποτέλεσαν το θεμέλιο λίθο της διαπραγμάτευσης δεν αποδεικνύεται ότι στάλθηκαν από τον συγκεκριμένο, παρότι αποδίδονται σε εκείνον.

Σχολιάζοντας τη συχνή επικοινωνία μεταξύ των κατηγορουμένων, είπε ότι γινόταν, καθώς τους συνδέουν συγγενικές και φιλικές σχέσεις.

Δήλωσε μεταμέλεια από την πρώτη στιγμή ο 61χρονος μεσίτης

Την απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και την απαλλαγή για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης ζήτησε από το δικαστήριο ο συνήγορος του 61χρονου στηριζόμενος στο γεγονός ότι ο μεσίτης ενεπλάκη στην υπόθεση μετά τις 15 Αυγούστου, παραλαμβάνοντας έγγραφα, βίντεο και στικάκια από το τελευταίο κρησφύγετο για να τα  μεταφέρει στην οικογένεια του απαχθέντος.

Ζήτησε μάλιστα την αναγνώριση του ελαφρυντικού της δήλωσης μεταμέλειας από την πρώτη στιγμή.

Απαλλαγή από κάθε κατηγορία ζητούν συνήγοροι υπεράσπισης

Απαλλαγή από κάθε κατηγορία ζήτησε και ο συνήγορος  του 11ου κατηγορουμένου τονίζοντας ότι το κατηγορητήριο τον τοποθετεί μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα Σπάτα, κοντά στο διάστημα που ο απαχθής Μιχάλης Λεμπιδάκης ταξίδεψε με προορισμό το Ηράκλειο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν στην υπόθεση.

Ολοκληρώθηκαν επίσης σήμερα οι αγορεύσεις των συνηγόρου του ιδιοκτήτη για τον οποίο ζητήθηκε η απαλλαγή από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και καταδίκη για απλή συνέργεια στην αρπαγή.

Για τον υπάλληλο της μάντρας, καθώς και το νεαρού από τα Σφακιά, ζητήθηκε απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες.

Αυλαία στην πολύκροτη δίκη αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με την έκδοση της απόφασης - πιθανότατα - την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News