Αθώοι οι γονείς του 8χρονου που σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από συρόμενη πόρτα

Ηράκλειο
Αθώοι οι γονείς του 8χρονου που σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από συρόμενη πόρτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης κρίθηκε ένοχος για το φριχτό θάνατο του αγοριού πριν τρία χρόνια

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε νωρίτερα σήμερα η υπόθεση θανάτου ενός μικρού αγοριού, το οποίο πριν από περίπου 3 χρόνια είχε αφήσει την τελευταία του πνοή όταν καταπλακώθηκε από συρόμενη πόρτα σε επιχείρηση όπου εργάζονταν οι γονείς του, στο Ηράκλειο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισαν οι χαροκαμένοι γονείς του αδικοχαμένου 8χρονου, καθώς και εκπρόσωπος της επίμαχης επιχείρησης. Και οι τρεις κατηγορούμενοι βαρύνονταν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από (συγκλίνουσα) αμέλεια.

Το δικαστήριο αθώωσε τους δυο γονείς, ωστόσο κήρυξε ένοχο τον εκπρόσωπο της εταιρείας: Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Το τραγικό συμβάν το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο το άτυχο αγοράκι, είχε λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2016, στο Ηράκλειο. Ο 8χρονος βρισκόταν μαζί με το αδερφάκι του στην επιχείρηση όπου εργάζονταν οι γονείς τους. Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που τα παιδιά είχαν διαφύγει της προσοχής των γονέων τους.

Ας σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της επιχείρησης κάθισε στο εδώλιο, καθώς η συρόμενη πόρτα που κόστισε τη ζωή στο αγοράκι, δεν πληρούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας. Από την άλλη, οι γονείς κάθισαν στο εδώλιο επειδή δεν επόπτευαν τα παιδιά τους, παρότι τα είχαν πάρει μαζί τους στο χώρο εργασίας τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί: Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή του εκπροσώπου της εταιρείας, ενώ πρότεινε ακόμη την απαλλαγή των δυο γονέων, καθώς κρίθηκε ότι παρά την αμέλειά τους, η απώλεια της ζωής του παιδιού τους συνιστά από μόνο του ως γεγονός ένα τραγικό για εκείνους συμβάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News