Σπύρος Καλλέργης: Οι στόχοι και το όραμα για τον Δήμο Μαλεβιζίου

Ηράκλειο
Σπύρος Καλλέργης: Οι στόχοι και το όραμα για τον Δήμο Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα του Σπύρου Καλλέργη ενόψει των εκλογών του Μαΐου

Ανοιχτή πρόσκληση στους συνυποψήφιούς του για ένα ενωμένο Μαλεβίζι, όπως ακριβώς είναι και το όνομα της παράταξής του, απευθύνει ο υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου στον Δήμο Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο έχει ξεκινήσει. Ο κ. Σπύρος Καλλέργης είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος. Ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας και πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία. Ως καλεσμένος στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” μίλησε στη δημοσιογράφο Νικολέτα Σφακιανάκη αναλύοντας τις προτεραιότητες, τους στόχους και το όραμα που έχει θέσει για την περαιτέρω αναβάθμιση του Δήμου Μαλεβιζίου, τα οποία θα προσπαθήσει, όπως είπε, να φέρει εις πέρας εφόσον εκλεγεί δήμαρχος της περιοχής.

Αναλύοντας το “γιατί” αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Μαλεβιζίου ως επικεφαλής της παράταξης “Ενωμένο Μαλεβίζι”, ο κ. Καλλέργης τόνισε πως «οι άνθρωποι που ξεκίνησαν από το μηδέν και έφτασαν στην κορυφή μέσα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν προβληματίζονται για το πού οδηγείται σήμερα ο κόσμος. Μέσα λοιπόν σε αυτόν τον προβληματισμό και την ανησυχία που με διακατέχει, αποφάσισα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη, στην οποία έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο, να στείλω κι εγώ το μήνυμά μου, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που επικαλούνται όσοι ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση».

Αναφερόμενος στη σημαντικότητα της ενότητας στις τοπικές κοινωνίες και θέλοντας να εξηγήσει το μήνυμα που θέλει να περάσει μέσα και από το όνομα της παράταξής του, είπε πως «με αυτό το όνομα στέλνουμε μηνύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αν είχαμε ενωθεί όλοι οι πολιτικοί, ίσως σαν χώρα να ήμασταν σε άλλη θέση. Είμαι μακριά από ιδεολογίες, προσωπικά και ιδιωτικά συμφέροντα. Επιθυμώ να δημιουργηθεί μια προϋπόθεση, ώστε να ενωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μου, προκειμένου να μπορέσει να ανακάμψει σε όλους τους τομείς. Το μήνυμα της ενότητας έδωσα και στους συνυποψήφιούς μου σε μια συνάντηση που είχαμε. Πρέπει μεταξύ μας να υπάρχει συνεργασία και σύμπνοια, για να μπορέσει ο τόπος μας να προχωρήσει προς την ανάπτυξη και την ευημερία.

Το Μαλεβίζι ήταν και είναι από τους πλουσιότερους τόπους της Κρήτης. Είναι ένας πανέμορφος τόπος, που διαθέτει πολλά φυσικά κάλλη, όπως φαράγγια, ποτάμια, κοιλάδες κ.λπ. Οι δυνατότητες του δήμου στον πρωτογενή τομέα, στην ενέργεια, στον τουρισμό και στη διαχείριση υδάτων - πολλές ποσότητες των οποίων σήμερα χάνονται - είναι τεράστιες. Είναι ένας τόπος που διακρίνεται από τη γονιμότητα του εδάφους και έχει αναπτύξει πολιτισμό», τόνισε ο κ. Καλλέργης, προσθέτοντας πως δε βλέπει τον Δήμο διαχειριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην δράση όταν πριν από μερικά χρόνια μαζί και με άλλους συντοπίτες του δημιούργησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαφιδαρά, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν από την περιοχή τα σκουπίδια, σημειώνοντας πως απώτερος στόχος είναι να καθαριστεί και το παραλιακό μέτωπο της περιοχής.

Οι στόχοι και το όραμα για τον Δήμο

Βασική, ωστόσο, προτεραιότητα της παράταξής του, όπως επισήμανε ο κ. Καλλέργης, είναι η πολεοδόμηση της περιοχής, η καλύτερη διασύνδεση με το Ηράκλειο, η σωστή αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, η προβολή και η ανάπτυξη των οικισμών που σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί, και οι οποίοι στο παρελθόν έδιναν ζωή και πλούτο στην Κρήτη, αναπτύσσοντας παράλληλα αρκετές θέσεις εργασίας.

«Το Μαλεβίζι πάντα βοηθούσε το Ηράκλειο», τόνισε ο κ. Καλλέργης, αναφερόμενος και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο Δήμος μας θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό της Κρήτης».

Την ίδια ώρα, ο κ. Καλλέργης, υπογραμμίζοντας πως εάν εκλεγεί θα σταθεί δίπλα στα άτομα με ειδικές ανάγκες, προσφέροντάς τους τον μισθό του δημάρχου για να καλύψουν τις ανάγκες τους, κάλεσε τους συνδημότες του να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, καταλήγοντας στο ότι «στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, θέλω να βρεθώ δίπλα στον πολίτη. Το σπίτι και το γραφείο μου είναι πάντα ανοικτά. Η ψυχή και η καρδιά μου είναι για τους Μαλεβιζιώτες. Δε θέλω κανένα προσωπικό όφελος από τον Δήμο. Θέλω να αγωνιστούμε όλοι μαζί προς όφελος των δημοτών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News