ΕΣΔΑΚ: Κατά 80% μειώθηκε η χρήση πλαστικής σακούλας

Ηράκλειο
ΕΣΔΑΚ: Κατά 80% μειώθηκε η χρήση πλαστικής σακούλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικά τα αποτελέσματα των δράσεων μείωσης της πλαστικής σακούλας το 2018

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των δράσεων μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε, η μείωση της χρήσης σε σούπερ μάρκετ αγγίζει το 80%, στη συνολική αγορά το 70%, ενώ 2 στα 3 νοικοκυριά επιλέγουν πλέον τσάντες πολλαπλών χρήσεων για τις αγορές τους. Πρόκειται για στοιχεία που δημιουργούν αισιοδοξία για την επίτευξή του στόχου της Ε.Ε. που είναι να χρησιμοποιούνται 90 σακούλες / καταναλωτή / έτος, από τις 110 που καταναλώνονται σήμερα.

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια και υλοποίησε δεκάδες ενημερωτικές δράσεις στους Δήμους των Π.Ε. Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου διανέμοντας περισσότερες από 30.000 τσάντες πολλαπλών χρήσεων, συνεχίζει με έναν νέο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των πρώτων δράσεων.

«Πρόκειται για εξαιρετικά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα» ανέφερε σε δηλώσεις ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας:

«Αποδείξαμε ότι ως πολίτες, μπορούμε να δράσουμε αποτελεσματικά και υπεύθυνα. Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα, γι’ αυτό και στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. εγκαινιάζουμε έναν ακόμα κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη μας, καθώς και δράσεων δωρεάν διάθεσης της τσάντας πολλαπλών χρήσεων που έχει ήδη μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Κρητικών. Έναν νέο κύκλο δράσεων σε πόλεις και οικισμούς του τόπου μας που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενημερώσουμε σωστά τους πολίτες και να ενισχύσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News