Ανοικτές οι… πόρτες του Λυκείου Γαζίου για τις άπορες οικογένειες

Ηράκλειο
Ανοικτές οι… πόρτες του Λυκείου Γαζίου για τις άπορες οικογένειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ημέρα των Τριών Ιεραρχών το Λύκειο Γαζίου θα είναι ανοικτό για να συγκεντρώσει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες

Με έναν διαφορετικό τρόπο αποφάσισαν να εορτάσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στο Λύκειο Γαζίου, καθώς θα είναι ανοικτό για να συγκεντρώνει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες

Οι πόρτες του σχολείου θα είναι ανοικτές, καθώς συμμετέχει στη δράση «Μαγειρεύω για το συνάνθρωπο», ενώ θα συγκεντρωθούν και τρόφιμα.

Σε μία εκδήλωση ανοικτή για όλους τους πολίτες και τους φορείς, η συγκέντρωση στο σχολείο θα λάβει χώρα στις 11:30, όπου θα έχει ετοιμαστεί και κρητικό γλέντι.  

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, ενώ θα ακολουθήσει η συγκέντρωση στο σχολείο (11:30).

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθεί το Γεύμα αγάπης, ενώ σειρά έχει η λαχειοφόρος αγορά για φιλανθρωπικό σκοπό. Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσει κρητικό παραδοσιακό γλέντι με τον Αντώνη Κόκκινο και τον Κώστα Σκουτέλη.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός, ημέρα μνήμης και τιμής των Τριών Ιεραρχών και των σημαντικών πρωτοβουλιών τους, καθώς αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αφού ο Μέγας Βασίλειος διέθεσε όλη την περιουσία του και έφτιαξε ένα συγκρότημα κτιρίων (νοσοκομείο, ορφανοτροφείο, σχολεία, κ.λ.π.) για όλους.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος διέθετε καθημερινά φαγητό για 7.000 ανθρώπους. «Επομένως, συμμετέχουμε κι εμείς στη δράση: "Μαγειρεύω για το συνάνθρωπο"», αναφέρουν σε δημοσίευμά τους.

Για όσους θέλουν και μπορούν

Όποιος μπορεί και θέλει, αφιερώνει λίγο χρόνο, κόπο και χρήμα για να φτιάξει φαγητό ή/και γλυκό, μπορεί να το πάει στο σχολείο σε δύο σκεύη μίας χρήσης, έχοντας στο νου μας το εξής: Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν δύο σειρές τραπεζιών.

Η μία θα είναι για τους παρόντες στη γιορτή. Η δεύτερη θα είναι για άπορες οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους.

Τα φαγητά και τα γλυκά της δεύτερης σειράς θα διανεμηθούν την ίδια ημέρα - με διάκριση και σεβασμό - με τη φροντίδα της ενορίας και του δήμου σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News