Βγήκαν από το πλοίο και κατέληξαν με χειροπέδες

Ηράκλειο
Βγήκαν από το πλοίο και κατέληξαν με χειροπέδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαροί είχαν στην κατοχή τους περισσότερα από 2 κιλά κάνναβης

Με περισσότερο από 1,5 κιλό κάνναβης συνελήφθησαν δύο νεαροί, λίγα βήματα από το πλοίο από το οποίο και αποβιβάστηκαν.

Όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί, όταν πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 21 και 29 ετών, λίγο αφότου αποβιβάστηκαν από πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου πραγματοποιήσαν έλεγχο στους δύο άνδρες και διαπίστωσαν ότι εντός της χειραποσκευής που είχε μαζί του ο 29χρονος αλλοδαπός, υπήρχαν 1.483,8 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μέσα σε πλαστική σακούλα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Παράλληλα βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστική σακούλα που περιείχε περίπου 1.000 διαφανή πλαστικά σακουλάκια, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για επιμερισμό της ποσότητας σε δόσεις.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

μία πάνινη συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 600 γραμμαρίων

μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 3,2 γραμμαρίων

6 αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν πιθανόν αποσπάσματα ινδικής κάνναβης και

μία ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα ινδικής κάνναβης.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης πέντε 5 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό των 140 ευρώ, ένα σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις χρηματικών ποσών, καθώς επίσης και αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News