Μαρτυρία σοκ: Από τη σχιζοφρένεια στη μαύρη μαγεία και τους εξορκισμούς

Ηράκλειο
Μαρτυρία σοκ: Από τη σχιζοφρένεια στη μαύρη μαγεία και τους εξορκισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε επί 25 ολόκληρα χρόνια Κρητικός ψυχικά άρρωστος

«Στα είκοσι μου χρόνια διαγνώστηκα από σχιζοφρένεια αρχικά ακολούθησα μια αγωγή όμως πολύ γρήγορα την διέκοψα και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ένας πραγματικός εφιάλτης».

Συγκλονιστικός ο Κρητικός που με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, αλλά και φωνή περιέγραψε στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» τη μάχη του με τη σχιζοφρένεια.

Για 25 ολόκληρα χρόνια πάλευε με το πιο σοβαρό ψυχικό νόσημα για να ζητήσει ξανά βοήθεια στα 45 από την Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και να δει τη ζωή του να αλλάζει.

Μόνο σοκ προκάλεσαν οι περιγραφές όταν ο ίδιος έπεσε σε επιτήδειους που τον έπεισαν ότι δεν είχε ψυχικό νόσημα, αλλά ήταν δαιμονισμένος. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε να ζητά βοήθεια με τεράστιο οικονομικό και ηθικό κόστος από ανθρώπους που το έβαλαν στα σκοτεινά μονοπάτια της μαύρης μαγείας, αλλά και των εξορκισμών.

«Πάλευα με το φόβο και τις εμμονές μου για 25 ολόκληρα χρόνια επειδή επέτρεψα να πέσω θύμα εκμετάλλευσης. Νόμισα ότι είχα τον σατανά μέσα μου και πως κάποιοι μου είχαν κάνει μάγια... έζησα έναν πραγματικό εφιάλτη», είπε με τρεμάμενη φωνή στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.

«Είδα τη ζωή μου να αλλάζει»

Τελικά στα 45 του και έχοντας ζήσει μια 25ετία για γερά νεύρα ζήτησε βοήθεια από τον καθηγητή ψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ Αλέξανδρο Βγόντζα, αλλά και την εξαιρετική ομάδα «είδα την ζωή μου να αλλάζει προς το καλύτερο έχοντας χάσει όμως όλα αυτά τα χρόνια φίλους και δικούς μου ανθρώπους, αλλά κυρίως χάνοντας τον ίδιο μου τον εαυτό», τόνισε συγκινημένος.

Αναφερόμενος στην οικογένειά του υπογράμμισε ότι αυτή έθεσε τις βάσεις μέσω της ουσιαστικής συμπαράστασης για να βοηθηθεί και συγκινημένος ευχαρίστησε το πατέρα του.

Παράλληλα μίλησε για το κοινωνικό στίγμα που ζει κάθε άνθρωπος που αντιμετωπίσει ένα ψυχικό νόσημα ενώ κάλεσε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια θέση να ζητούν βοήθεια χωρίς να χάνουν τον χρόνο.

«Η διάγνωσή μου ήταν σοβαρή μορφή σχιζοφρένειας όμως ακόμα και αυτό μπορεί να επιλυθεί», τόνισε χαρακτηριστικά συγκλονίζοντας τους τηλεθεατές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News