Ηράκλειο

Ζητούν μετά από 10 χρόνια μάθημα σε κανονικό σχολείο - Πορεία για το Καπετανάκειο

Ζήτησαν ο Δήμος αναλάβει τις ευθύνες του

Με πανό και συνθήματα οι μαθητές του Καπετανάκειου πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Από το πολύπαθο σχολείο τους -το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί σύγχρονο Γιοφύρι της Άρτας-, έφτασαν μέχρι τη Λότζια, ζητώντας την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του κτιρίου.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τo 15μελές συμβούλιο των μαθητικών κοινοτήτων, ο Σύλλογος Διδασκόντων Εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ και ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών, ζητούν:

«Άμεση παράδοση ενός ολοκληρωμένου, λειτουργικού και ασφαλούς κτιρίου.
Επιτέλους, μετά από 10 χρόνια, μάθημα σε κανονικό σχολείο.
Παιδεία αντάξια των αναγκών των παιδιών μας!
Ρητή δέσμευση από τον Δήμο για την ημερομηνία παραλαβής του κτιρίου.»

Ο Δήμος να πάρει τις ευθύνες του
Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο) έχουν την ακλόνητη θέση ότι την ευθύνη για την παράδοση του Σχολικού κτιρίου την έχει αποκλειστικά ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, ο Δήμος. Αυτός φέρει και την πολιτική ευθύνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλου του έργου.
Επομένως απαιτούμε την άμεση παράδοση ενός ολοκληρωμένου, λειτουργικού και ασφαλούς κτιρίου.


Παίρνοντας υπόψη την καθυστέρηση, σε σχέση με τις υποσχέσεις, τη 10ετή απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας ενός Λυκείου σε λυόμενες αίθουσες και την διετή ταλαιπωρία των μαθητών που οδηγούνται σε εξετάσεις κάτω από τους ήχους της μπουλντόζας και των σφυριών, αποφασίσαμε:


Να είμαστε σε κινητοποίηση μέχρι να μπούμε για μάθημα σε ένα κανονικό σχολείο».

Στη Λότζια οι μαθητές

Μάλιστα, αντιπροσωπεία των μαθητών βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στη Λότζια όπου, υπό τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιάννη Αναστασάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το φλέγον ζήτημα ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του κτηρίου. Η σύσκεψη στη Λότζια με τον αντιδήμαρχο κ. Αναστασάκη, οδήγησε σε «ναυάγιο» αφού δεν υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά του Δήμου. Όπως διευκρινίστηκε μέχρι και τον Ιούλιο του 2019, που είχε ανακοινωθεί ότι θα ολοκληρωθεί το έργο, οι εργασίες θα συνεχίζονται. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια