default-image

Μαθητές στο... κρεβάτι λόγω ιώσεων

Κρήτη
Μαθητές στο... κρεβάτι λόγω ιώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά 38χρονος έσβησε το Σάββατο από τον ιό Η1Ν1

Στο… κρεβάτι αντί για το σχολείο, βρίσκονται αρκετοί μαθητές αυτό το διάστημα που έχουν πέσει «θύματα»  εποχιακών ιώσεων ή και γρίπης.

Ως είθισται αυτό το διάστημα τα παιδιά προσβάλλονται από εποχικές ιώσεις ενώ για μία μικρή «έκρηξη» περιστατικών στο ΠΑΓΝΗ, κυρίως από παιδιά που δεν έχουν  κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, έκανε λόγο ο  κ. Γαλανάκης, Καθηγητής και Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ.

«Η παιδιατρική κλινική είναι γεμάτη από τον Δεκέμβριο μήνα. Φέτος είναι πιο έκδηλο το φαινόμενο και ως εκ τούτου είναι και περισσότερα τα παιδιά που έρχονται στο νοσοκομείο. Από βρέφη μέχρι και έφηβοι επισκέπτονται το νοσοκομείο και πραγματικά μιλάμε για μία «φορτωμένη» περίοδο».

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός καλώντας όμως παράλληλα τους γονείς να είναι σε συχνή επαφή με τους παιδιάτρους και να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των παιδιών, χωρίς να ξεχνούν ωστόσο και τον εμβολιασμό.

«Εννοείται ότι τα παιδιά όταν είναι άρρωστα κάθονται σπίτι μέχρι να αναρρώσουν, ενώ οι γονείς από την πλευρά τους δεν θα πρέπει να ξεχνούν τον εμβολιασμών των παιδιών. Αλλά όλα αυτά πάντα σε συνεννόηση με τον παιδίατρο».

Ενώ άλλοι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι “σέρνεται” μια ίωση  που υποχωρεί μέσα σε δυο-τρία 24ωρα, αλλά αφού πρώτα  καταβάλει τον ασθενή  με πυρετούς και πόνους στην κοιλιά και τα πόδια.

«Δεν είναι κάποια ίωση που να πρέπει να κάνει τους γονείς να ανησυχούν, σίγουρα όμως είναι μια αρρώστια που θέλει και αυτή την προσοχή της και βέβαια επιβάλλεται να μείνει το παιδί στο σπίτι του όσο διαρκεί ο πυρετός και, από τις αντιδράσεις του παιδιού, καταλαβαίνουν και οι άλλοι πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο θρανίο για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του».

Να υπενθυμίσουμε ότι με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων περί δήθεν έκτακτης εγκυκλίου που εστάλη στα σχολεία για τη γρίπη, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έκανε γνωστό ότι καμία νέα εγκύκλιος δεν εστάλη στα σχολεία με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα γρίπης στον μαθητικό πληθυσμό.

«Διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως κάνει κάθε χρόνο, απέστειλε τον Δεκέμβριο του 2018 στα σχολεία όλης της χώρας την εγκύκλιο για τον εμβολιασμό των παιδιών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Για το θέμα μίλησε στο neakriti.gr, ο διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκης, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει έρθει καμία εγκύκλιος στα σχολεία και δεν έχει αναφερθεί εικόνα για μεγάλο κύμα απώλειας μαθητών από τα σχολεία. 

Και όλα αυτά ενώ με τον πλέον δραματικό τρόπο επανήλθε στο προσκήνιο ο ιός Η1Ν1 στην Κρήτη!

Ο ιός αποδείχτηκε, δυστυχώς, θανατηφόρος στην περίπτωση ενός 38χρονου Χανιώτη, ο οποίος αποτέλεσε το 7ο θύμα της γρίπης στη χώρα μας για το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα.

Στον αντίποδα, ενθαρρυντικά είναι ευτυχώς τα νέα για την πορεία της υγείας μιας 79χρονης γυναίκα που προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1 και νοσηλεύεται εδώ και μερικές ημέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου...

Να υπενθυμίσουμε ότι δύο κρούσματα γρίπης του ιού Η1Ν1 είχαν ταυτοποιηθεί και νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο λόγος για δύο γυναίκες ηλικίας 63 και 48 ετών.

Η 48χρονη γυναίκα πήρε εξιτήριο προ ημερών, ενώ η 63χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται πλέον στην Πνευμονολογική Κλινική, έχοντας πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.

Επτά οι νεκροί στην Ελλάδα

Πλέον 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της γρίπης στην Ελλάδα, από το περασμένο φθινόπωρο έως τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 65 σοβαρά κρούσματα, εκ των οποίων τα 64 απαίτησαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μόνο το 14% των σοβαρών περιστατικών ήταν εμβολιασμένο, μολονότι περισσότεροι από 8 στους 10 ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι άνω των 62 ετών.

Τα περισσότερα θύματα κατέληξαν μετά από νοσηλεία σε ΜΕΘ, με εξαίρεση μία 82χρονη, η οποία πέθανε εκτός νοσοκομείου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί πως η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε «αυξημένα επίπεδα», καθώς μόνον την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 94 κρούσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News