Ηράκλειο

Εισαγγελέας για Λεμπιδάκη: Ίσως κληθεί να λογοδοτήσει για ψευδορκία

"Καταπέλτης" η Εισαγγελέας για 5 κατηγορούμενους

Στο ενδεχόμενο ο Μιχαλης Λεμπιδάκης να κληθεί να λογοδοτήσει για ψευδορκία αναφέρθηκε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας προβαίνοντας ταυτόχρονα και σε μια σοβαρή αποκάλυψη για το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η οικογένεια του. 

Όπως επισήμανε η οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με άκρως επικίνδυνους κακοποιούς, είτε αυτοί κάθονται στο εδώλιο είτε όχι. Και αυτό γιατί όπως ανέφερε οι μάρτυρες δεν αναγνωρίζουν κανένα από τους σημερινούς κατηγορούμενους ως κάποιον από τους δράστες της αρπαγής που εκτυλίχθηκε μπροστά τους

Συγκεκριμένα, επικαλούμενη τις μαρτυρίες των δυο ανθρώπων με φόντο το σκηνικό της αρπαγής του Κρητικού επιχειρηματία οι οποίοι έχουν περιγράψει δυο απαγωγείς χωρίς κουκούλα, επεσήμανε ότι ο Μιχάλης Λεμπιδακης είδε τα πρόσωπα των απαγωγέων όμως αρνείται να τα περιγράψει.

''Η υπόθεση θα μπει στο αρχείο"

«Το αφήνω ανοικτό- να παραπεμφθεί για ψευδορκία - όμως κρίνοντας ότι τελεί υπό το καθεστώς φόβου, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο», όπως ανέφερε.

Δολιοφθορά στο αυτοκίνητο του γιου του

Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στη σοβαρή δολιοφθορά που διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο του γιου του Κρητικού επιχειρηματία και συγκεκριμένα στα Ψαλίδια, υπόθεση που δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμη.

Μάλιστα η  Eισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγούν από τα τέσσερα πλημμελήματα όπως του εμπρησμού των αυτοκινήτων, της διακεκριμένης φθοράς κρίνοντας ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν είχε φυσική παρουσία στο χώρο της αρπαγής και καταστροφής των οχημάτων.

Ακόμη να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έχασε 16 κιλά ενώ ήταν για μεγάλο διάστημα υπο τη χορήγηση ηρεμιστικών, θεωρεί ωστόσο ότι το θύμα δεν υπέστη κακομεταχείριση, ούτε κακοποιήθηκε.

"Καταπέλτης" η Εισαγγελέας για 5

"Καταπέλτης" ήταν η Εισαγγελέας για 4 από τους μη προφυλακισμένους κατηγορούμενους και έναν κρατούμενο στους οποίους απέδωσε ρόλο διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όπως περιέγραψε κρύβεται πίσω από την απαγωγή και συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον άλλα 4 πρόσωπα. Η ίδια ανακοίνωσε στο δικαστήριο πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας όλο το υλικό που έχει προκύψει με τις αναφορές στη συμμετοχή και άλλων ατόμων- όπως γνωστού ποινικού από το Ρέθυμνο που είχε εμπλακεί στην αρπαγή Παναγόπουλου- θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου για αν διερευνηθούν οι ευθύνες τους.

Όσον αφορά στο κύριο μέρος της αγόρευσής της, πρότεινε κατά περίπτωση να κριθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για αρπαγή , απόπειρα εκβίασης και συγκρότηση είτε ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια