Ήρθαν τα ευχάριστα νέα για τη μικρή Μαρίνα

Ηράκλειο
Ήρθαν τα ευχάριστα νέα για τη μικρή Μαρίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκαν τα έξοδα από τον ΕΟΠΥΥ - Αναχωρεί για το Μόναχο η οικογένεια

Ευχάριστα είναι τα νέα για την μικρή Μαρίνα η οποία διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και απαιτούνται 62.000 ευρώ για το ταξίδι ελπίδας σε πανεπιστημιακό κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας όπου θα έπρεπε ήδη να έχει χειρουργηθεί.

Όπως προέκυψε το απόγευμα της Κυριακής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης έλαβε τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει κάποια από τα έξοδα της επέμβασης στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης στο neakriti.gr «ενημερώθηκα από το υπουργείο -και συγκεκριμένα από τον κ. Πολάκη- ότι έχει δοθεί η έγκριση. Ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να καλύψει τα έξοδα για την επέμβαση στο εξωτερικό καθώς πρόκειται για πολύ επείγουσα περίπτωση».

Μάλιστα για την ευχάριστη είδηση ενημερώθηκαν πρώτοι οι παρευρισκόμενοι σε γνωστό κέντρο στην περιοχή των Αρχανών όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χαραυγή» πραγματοποίησε κοπή της πίτας και όλα τα έσοδα της εκδήλωσης ήταν προγραμματισμένο εξ αρχής να δοθούν για τη θεραπεία της μικρής Μαρίνας. Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας για να καλυφθούν τα έξοδα είχε κάνει ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης.

«Μεγάλο ευχαριστώ» από τον πατέρα

Από την πλευρά της οικογένειας ο πατέρας απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες που προσέφεραν τον οβολό τους για τη μικρή Μαρίνα. Έτσι κι αλλιώς εκτός από την πρώτη επέμβαση θα απαιτηθούν κι άλλες επεμβάσεις αλλά και έξοδα μεταφοράς και διαμονής της οικογένειας.

Τέλος, αύριο το πρωί θα απευθυνθεί εκ νέου ο πατέρας στον ΕΟΠΥΥ για να ενημερωθεί επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής για τη μεταφορά σε πανεπιστημιακό κέντρο του Μονάχου. Ωστόσο ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και η αναχώρηση της οικογένειας πρέπει να είναι άμεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News