Η Ανταπάντηση του neakriti.gr στην επιστολή Ινιωτάκη

Ηράκλειο
Η Ανταπάντηση του neakriti.gr στην επιστολή Ινιωτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ανταπάντηση της συντακτικής ομάδας του neakriti.gr στην επιστολή του ανεξάρτητου αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη

Χωρίς καμία διάθεση επέκτασης περαιτέρω σε ένα θέμα, για το οποίο αν ήταν τόσο κομβικής σημασίας για τον κ. Ινιωτάκη, θα περιμέναμε τα αντανακλαστικά του να ήταν πιο άμεσα κι όχι μετά από 26 ώρες περίσκεψης, αφού πολύ καλά γνωρίζει ότι το μέσο είναι άμεσο και διαδραστικό. Οφείλουμε στα όσα αναφέρει στην επιστολή του να επισημάνουμε τα εξής:

1) Παρά την διάψευση του, έχομε απόλυτη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία των πηγών μας και επιμένουμε, ότι αυτή η πολιτική συνάντηση έγινε. Η ζωή θα δείξει αν ήταν έτσι ή όχι. Πάντως εμείς δεν επικεντρωθήκαμε στο αν μίλησε για το δήμο Ηρακλείου μόνο ή για κάτι άλλο, αλλά για το ότι η συνάντηση αυτή έγινε.

2) Δεν μεμφθήκαμε για το ότι συνομίλησε παλαιότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, αλλά και με στελέχη του κεντρικά. Ο διάλογος είναι οξυγόνο για την Δημοκρατία. Αναφερθήκαμε στην πρακτική, συνήθη πλέον για τους πολιτικούς, να συνομιλούν.

3) Η απολιτίκ θεώρηση των πραγμάτων και στην αυτοδιοίκηση, είναι αντίληψη περίεργη και παλαιοκομματική. Επίδικο δεν είναι δηλαδή η πολιτική θέση, αλλά το δήθεν «υπερκομματικό» (μη ξεχνάμε ότι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι τα ίδια κόμματα) που επιχειρεί να «τσιμπήσει» ψήφους από παντού και απρόσωπα.

4) Δεν τον χρίσαμε συνομιλητή διαρκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο, είπαμε ότι δεν ευοδώθηκε η προσπάθειά του.

5) Εκτιμήσαμε και είναι έτσι, ότι προσφυώς μετά την «άρνηση» αυτή, πήρε θέση με άρθρα αλλά και ζητώντας ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, λες και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε άλλα μείζονα θέματα για την πόλη, επειδή ήθελε να στείλει πολιτικό μήνυμα προς άλλους πολιτικούς χώρους, που ήταν υπέρ της Συμφωνίας αυτής.

6) Ο ίδιος παρέμβηκε προσωπικά στον διευθυντή γραφείου βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ (!) (δηλαδή σε κόμμα), με φωνές μάλιστα γιατί η δημοτική παράταξη που στηρίζει, δεν στήριξε το ψήφισμα του;

7) Παλαιοκομματισμός δεν είναι αυτός που μας χρεώνει, αλλά η «αναγγελία» από μέρους του, του τέλος των πολιτικών διακριτών, ακόμη και μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς.

8) «Αποστασία» είναι η πολιτική έκφραση που χρησιμοποιούν οι άλλοτε συνοδοιπόροι του ως αντίπαλοι που είναι σήμερα, όχι εμείς. Και το γνωρίζει. Εξηγήσεις από εκεί, όχι από εμάς.

9) Η πολιτική αναφορά μας στα 4,5 χρόνια, αφορά αποκλειστικά τον χρόνο που υπηρέτησε την ομάδα Λαμπρινού σαν ιδρυτικό και σημαντικό στέλεχος της, και μόνον. Τίποτε άλλο, ούτε καν υπαινιγμό για άλλα.

10) Η σύνδεση των 4,5 χρόνων με την άνανδρη και πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση που είχε δεχτεί έγινε από τον ίδιο και όχι από εμάς.

11) Όσον αφορά την αναφορά μας στα «κεράκια» αφορά καθαρά πολιτική υπόθεση που απασχόλησε όλη την κοινωνία αλλά και τις Αρχές. Ας θυμηθεί την δήλωση του, της 1/12/2014 ότι «θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι προσωπική, δεν αφορά τον Πέτρο Ινιωτάκη, αλλά ολόκληρη την κοινωνία…» η την δήλωση του της 11/6/2015 ότι «Το Ηράκλειο θα το αλλάξουμε. Και θα το αλλάξουμε γιατί δεν μας αρέσει να είναι η νύκτα πάνω από την ημέρα στο Ηράκλειο».

12) Ήταν την εποχή εκείνη (το 2014) μέιζον πολιτικό θέμα, εξ ου και η άκρως πολιτική διαδήλωση στην Λοτζια με τα κεριά αναμμένα (ήταν πολιτική κίνηση αφού δεν έγινε για κανένα άλλο θύμα απλό Ηρακλειώτη), και ευτυχώς που ο Δήμαρχος Β. Λαμπρινός κατεύνασε τότε τα πνεύματα με σχετική στάση και δήλωση του

13) Δεν επινοούμε τίποτα όπως γράφει. Αναφερόμαστε σε γεγονότα  και μόνο. Γράφει ο Πέτρος ότι «αν και γνωρίζετε την ακριβή αλήθεια….». Του απαντούμε ότι εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτε και δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί ούτε δικαστικοί ούτε έχουμε γνώση του σχετικού φακέλου. Ο ίδιος γράφει «…είναι καιρός της αλήθειας κι όχι της λήθης» Συμφωνούμε απολύτως.

Τέλος είμαστε στην διάθεση του Πέτρου Ινιωτάκη για φιλοξενία οποιαδήποτε πολιτικής άποψης του, όποτε και όταν κρίνει. Επίσης το τελευταίο εδάφιο της πολιτικής κριτικής μας θα μπορούσε να λείπει, όχι γιατί δεν είναι έτσι, αλλά γιατί το εξέλαβε διαφορετικά και του έφερε άσχημες αναμνήσεις και γιατί υπάρχει απόλυτος σεβασμός σε αυτόν και στην οικογένεια του εξ αιτίας της δεινής περιπέτειας που πέρασε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News