Επιστολή Π. Ινιωτάκη για συνάντηση με Ντόρα Μπακογιάννη

Ηράκλειο
Επιστολή Π. Ινιωτάκη για συνάντηση με Ντόρα Μπακογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση από Νέα Κρήτη  

Πέρασαν 26 ώρες μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του www.neakriti.gr ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, κατά τη διήμερη μετάβασή του στην Αθήνα είχε συνάντηση στο προσωπικό γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη, με την ίδια προφανώς για πολιτικούς λόγους.

Με μια μακροσκελή επιστολή του απαντά για τις κινήσεις του, το τελευταίο διάστημα και με φόντο τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ηρακλείου.

Αρνείται τη συνάντηση αυτή, αλλά αναφέρεται και στη πολιτική ανάλυση που έγινε.

Με αφορμή ολόκληρη η επιστολή του, που δημοσιεύουμε αυτούσια, στο τέλος της υπάρχει και η ανταπάντηση της συντακτικής ομάδας του www.neakriti.gr.

Η επιστολή του είναι η ακόλουθη:

Προς Νέα Κρήτη

«Με αφορμή το δημοσίευμα της Παρασκευής 25/1/2019 στην ιστοσελίδα www.neakriti.gr με τίτλο «Η μυστική συνάντηση της Ντόρας με τον Πέτρο Ινιωτάκη….» έχω να σας αναφέρω τα εξής:

Καπνός δεν υπάρχει, ούτε και φωτιά. Το δημοσίευμά σας είναι αναξιόπιστο!  Ξεκάθαρα λέω ότι ουδέποτε μίλησα με την κα Ντόρα Μπακογιάννη και εάν πάρω την απόφαση υποψηφιότητας για τον δήμο Ηρακλείου, όσον αφορά την ΝΔ θεωρώ ότι είναι εσωτερικό θέμα των μελών της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την εμπιστοσύνη ή όχι στο πρόσωπό μου. Ούτε δικό σας, ούτε δικό μου.

 Όπως και δικαίωμα των πολιτών είναι να κρίνουν τον καθένα από εμάς για αυτά που λέει και πράττει. Εάν εσείς δεν θέλετε τον Πέτρο Ινιωτάκη για υποψήφιο για τον δήμο Ηρακλείου είτε με την στήριξη της ΝΔ είτε χωρίς αυτή, δικαίωμά σας. Αν όμως δημοσιεύετε τέτοιες ανυπόστατες «ειδήσεις» προκαλείτε την κριτική του κάθε πολίτη και είναι απορίας άξιο γιατί το κάνετε. Είναι ο καιρός της αλήθειας και όχι της λήθης, είναι ο καιρός των καθαρών προτάσεων και όχι της παραπλάνησης.

Ποτέ δεν έκρυψα τις ιδέες μου και την αντίθεσή μου σε όσα θεωρούσα και θεωρώ ότι δεν ήταν σωστά. Αυτό κάνω και τώρα, όπως το να βγω ανοιχτά και να πάρω θέση με άρθρα στον αθηναϊκό και τοπικό τύπο για την ονομασία της ΠΓΔΜ- τώρα Βόρεια Μακεδονία- και να καταθέσω την πρότασή μου στο δημοτικό συμβούλιο. Νομίζω γνωρίζετε πολύ καλά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το θέμα, με τον οποίο επίσης με μέμφεστε ότι συνομιλώ. Οι πράξεις μου, και όχι απλώς τα λόγια μου, δείχνουν το αντίθετο. Δεν κρύβομαι, μιλάω ανοιχτά δείχνοντας τους στόχους μου και τις ιδέες μου, μιλώντας με όρους καθαρούς προς όλους.

Στην προσπάθειά σας να με απαξιώσετε χρησιμοποιείτε ψευδείς πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν βάση αλήθειας. Σε σχέση με τις συναντήσεις μου με πολιτικούς φορείς της πόλης μας η αλήθεια είναι μόνο μία: Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν και όποτε το κάνω θα είναι ανοιχτά και δημόσια. Προκαλώ δε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι διαφορετικό να με διαψεύσει. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθειάς σας να με παρουσιάσετε συνομιλητή του είναι ανυπόστατη και ψευδής.  Όσο για την ανάλυσή σας θα έλεγα ότι είναι παλαιού τύπου, παλαιοκομματική… Δεξιοί, Αριστεροί, μια ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Οι θεσμοί στην χώρα έχουν «χρώμα» και αυτό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα για τον τόπο σήμερα.  Η κομματοκρατία είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη αλλά και την ορθή λήψη αποφάσεων. Όσον αφορά το δημοσίευμα και τα συμπεράσματα σας στο πρόσωπό της κας Μπακογιάννη θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τα σχολιάσει η ίδια η κα Μπακογιάννη.

Οι χαρακτηρισμοί περί «αποστασίας», απαξίωσης των θέσεων και αξιών μου είναι μια ακόμα σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των δράσεων και των ενεργειών μου. Γι’ αυτό κρίνεστε κι εσείς. Όμως με προβληματίζει ο λόγος που 4,5 χρόνια μετά από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκα λοιδορείτε την εκδήλωση συμπαράστασης των πολιτών! Για τα «κεράκια» που άναψαν οι συμπολίτες μου δηλώνοντας την υποστήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στο πρόσωπό μου τους ευχαριστώ και πάλι που μού συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες στιγμές που έζησα εγώ και η οικογένειά μου.  Δεν πτοήθηκα, αντιθέτως, άντεξα και έγινα πιο δυνατός σε κάθε είδους ανέντιμα «χτυπήματα», με μόνο συνοδοιπόρο την οικογένεια και τους φίλους μου.  Στάθηκα στα πόδια μου για να τιμήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, για να κάνω πράξη αυτά για τα οποία είχα αγωνιστεί.

Σε σχέση με την πρωτοφανή αυτή επίθεση αντί να επινοείτε αναλήθειες περί προσωπικών αιτιών περιμένω από εσάς και τους πληροφοριοδότες σας να μας παρουσιάσετε ό,τι στοιχεία έχετε!  Αν και γνωρίζετε την ακριβή αλήθεια, επιχειρείτε μια στρέβλωση των γεγονότων με κίνητρο να πλήξετε την αξιοπιστία και το ήθος μου. Κρύβεστε πίσω από τους δήθεν πληροφοριοδότες σας και τα "λεγόμενα" τους αλλά το πρόσωπό μου μετά το χτύπημα δεν κρύφτηκε στα κανάλια. Το μέγεθος του χτυπήματος το είδαν οι πολίτες του Ηρακλείου αλλά και όλη η Ελλάδα. Μόνο που δεν φοβήθηκα ούτε τότε, ούτε σήμερα, και τις όποιες αποφάσεις μου θα τις κρίνουν οι πολίτες... Παρακαλώ όπως δημοσιευθεί ολόκληρη η επιστολή μου για την αποκατάσταση της αλήθειας». Πέτρος Ινιωτάκης

- Η Ανταπάντηση της συντακτικής ομάδας της Νέας Κρήτη

Χωρίς καμία διάθεση επέκτασης περαιτέρω σε ένα θέμα, για το οποίο αν ήταν τόσο κομβικής σημασίας για τον κ. Ινιωτάκη, θα περιμέναμε τα αντανακλαστικά του να ήταν πιο άμεσα κι όχι μετά από 26 ώρες περίσκεψης, αφού πολύ καλά γνωρίζει ότι το μέσο είναι άμεσο και διαδραστικό. Οφείλουμε στα όσα αναφέρει στην επιστολή του να επισημάνουμε τα εξής:

1) Παρά την διάψευση του, έχομε απόλυτη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία των πηγών μας και επιμένουμε, ότι αυτή η πολιτική συνάντηση έγινε. Η ζωή θα δείξει αν ήταν έτσι ή όχι. Πάντως εμείς δεν επικεντρωθήκαμε στο αν μίλησε για το δήμο Ηρακλείου μόνο ή για κάτι άλλο, αλλά για το ότι η συνάντηση αυτή έγινε.

2) Δεν μεμφθήκαμε για το ότι συνομίλησε παλαιότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, αλλά και με στελέχη του κεντρικά. Ο διάλογος είναι οξυγόνο για την Δημοκρατία. Αναφερθήκαμε στην πρακτική, συνήθη πλέον για τους πολιτικούς, να συνομιλούν.

3) Η απολιτίκ θεώρηση των πραγμάτων και στην αυτοδιοίκηση, είναι αντίληψη περίεργη και παλαιοκομματική. Επίδικο δεν είναι δηλαδή η πολιτική θέση, αλλά το δήθεν «υπερκομματικό» (μη ξεχνάμε ότι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι τα ίδια κόμματα) που επιχειρεί να «τσιμπήσει» ψήφους από παντού και απρόσωπα.

4) Δεν τον χρίσαμε συνομιλητή διαρκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο, είπαμε ότι δεν ευοδώθηκε η προσπάθειά του.

5) Εκτιμήσαμε και είναι έτσι, ότι προσφυώς μετά την «άρνηση» αυτή, πήρε θέση με άρθρα αλλά και ζητώντας ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, λες και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε άλλα μείζονα θέματα για την πόλη, επειδή ήθελε να στείλει πολιτικό μήνυμα προς άλλους πολιτικούς χώρους, που ήταν υπέρ της Συμφωνίας αυτής.

6) Ο ίδιος παρέμβηκε προσωπικά στον διευθυντή γραφείου βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ (!) (δηλαδή σε κόμμα), με φωνές μάλιστα γιατί η δημοτική παράταξη που στηρίζει, δεν στήριξε το ψήφισμα του;

7) Παλαιοκομματισμός δεν είναι αυτός που μας χρεώνει, αλλά η «αναγγελία» από μέρους του, του τέλος των πολιτικών διακριτών, ακόμη και μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς.

8) «Αποστασία» είναι η πολιτική έκφραση που χρησιμοποιούν οι άλλοτε συνοδοιπόροι του ως αντίπαλοι που είναι σήμερα, όχι εμείς. Και το γνωρίζει. Εξηγήσεις από εκεί, όχι από εμάς.

9) Η πολιτική αναφορά μας στα 4,5 χρόνια, αφορά αποκλειστικά τον χρόνο που υπηρέτησε την ομάδα Λαμπρινού σαν ιδρυτικό και σημαντικό στέλεχος της, και μόνον. Τίποτε άλλο, ούτε καν υπαινιγμό για άλλα.

10) Η σύνδεση των 4,5 χρόνων με την άνανδρη και πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση που είχε δεχτεί έγινε από τον ίδιο και όχι από εμάς.

11) Όσον αφορά την αναφορά μας στα «κεράκια» αφορά καθαρά πολιτική υπόθεση που απασχόλησε όλη την κοινωνία αλλά και τις Αρχές. Ας θυμηθεί την δήλωση του, της 1/12/2014 ότι «θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι προσωπική, δεν αφορά τον Πέτρο Ινιωτάκη, αλλά ολόκληρη την κοινωνία…» η την δήλωση του της 11/6/2015 ότι «Το Ηράκλειο θα το αλλάξουμε. Και θα το αλλάξουμε γιατί δεν μας αρέσει να είναι η νύκτα πάνω από την ημέρα στο Ηράκλειο».

12) Ήταν την εποχή εκείνη (το 2014) μέιζον πολιτικό θέμα, εξ ου και η άκρως πολιτική διαδήλωση στην Λοτζια με τα κεριά αναμμένα (ήταν πολιτική κίνηση αφού δεν έγινε για κανένα άλλο θύμα απλό Ηρακλειώτη), και ευτυχώς που ο Δήμαρχος Β. Λαμπρινός κατεύνασε τότε τα πνεύματα με σχετική στάση και δήλωση του

13) Δεν επινοούμε τίποτα όπως γράφει. Αναφερόμαστε σε γεγονότα  και μόνο. Γράφει ο Πέτρος ότι «αν και γνωρίζετε την ακριβή αλήθεια….». Του απαντούμε ότι εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτε και δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί ούτε δικαστικοί ούτε έχουμε γνώση του σχετικού φακέλου. Ο ίδιος γράφει «…είναι καιρός της αλήθειας κι όχι της λήθης» Συμφωνούμε απολύτως.

Τέλος είμαστε στην διάθεση του Πέτρου Ινιωτάκη για φιλοξενία οποιαδήποτε πολιτικής άποψης του, όποτε και όταν κρίνει. Επίσης το τελευταίο εδάφιο της πολιτικής κριτικής μας θα μπορούσε να λείπει, όχι γιατί δεν είναι έτσι, αλλά γιατί το εξέλαβε διαφορετικά και του έφερε άσχημες αναμνήσεις και γιατί υπάρχει απόλυτος σεβασμός σε αυτόν και στην οικογένεια του εξ αιτίας της δεινής περιπέτειας που πέρασε.

Διαψεύδει και η Ντόρα

Το neakriti.gr έλαβε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα από το γραφείο Τύπου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη

«Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας και απαντώντας στο δημοσίευμά σας που έκανε λόγο για συνάντηση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη με τον κ. Πέτρο Ινιωτάκη σας ενημερώνουμε ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ρητά και κατηγορηματικά δεν συναντήθηκε ούτε στην Αθήνα ούτε στην Κρήτη με τον κ. Ινιωτάκη».

Σημείωση neakriti.gr

Μετά και τη διάψευση με ένα λιτό ηλεκτρονικό μήνυμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία προέβη και σε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία, το neakriti.gr επιμένει να εμπιστεύεται τις πηγές πληροφόρησης του σχετικού θέματος και να επαναλαμβάνει ότι η συνάντηση αυτή έγινε.

Άλλωστε η προαναγγελία του ίδιου του Πέτρου Ινιωτάκη στη σχετική απάντηση – διάψευσή του ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι λέει για το θέμα και η Ντόρα Μπακογιάννη, αποδεικνύει ότι υπήρξε συνεννόηση μετά την αποκάλυψη.

Το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη έδειξε τέτοια επιμονή εκτός από ηλεκτρονικό μήνυμα και τηλεφωνικά να διαψεύσει τη συνάντηση κατά την άποψή μας, επιβεβαιώνει πλήρως ότι αυτή υπήρξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News