Πανασός: «Αποκομμένα τα χωριά μετά το κλείσιμο του δρόμου»

Ηράκλειο
Πανασός: «Αποκομμένα τα χωριά μετά το κλείσιμο του δρόμου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Aπαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση για κλείσιμο του δρόμου στο ύψος του Πανασού και την ταλαιπωρία των κατοίκων η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου. Ακόμα και η προσωρινή παρακαμπτήριος οδός αφήνει τα χωριά αποκομμένα σύμφωνα την ίδια ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Στις 24/1 πραγματοποιήθηκε, με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αποκλεισμός της προσωρινής παρακαμπτήριου οδού Αγίας Βαρβάρας - Πανασσού από τον εργολάβο της διάνοιξης της περιφερειακής οδού Ηρακλείου - Μεσαράς, με την αιτιολογία ότι έχει υποστεί κατολισθήσεις σε ένα σημείο της και άρα είναι επικίνδυνη η διέλευσή.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι, λαϊκές οικογένειες, μαθητές, από τον Πανασσό και τα χωριά της Γέργερης, αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της ορεινής Γόρτυνας και της δημοτικής ενότητας Ζαρού του διπλανού Δήμου Φαιστού, να επιβαρύνονται καθημερινά με τεράστια ταλαιπωρία, λόγω της τεράστιας παράκαμψης που αναγκάζονται να ακολουθήσουν, μέσω Μοιρών και της παλιάς επαρχιακής οδού Μοιρών - Ηρακλείου. Αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος δρομολογίων προς Αγία Βαρβάρα και Ηράκλειο, μέχρι και κατά 1 ώρα κάθε μέρα, καθώς και το κόστος των καυσίμων! Εργαζόμενοι που δουλεύουν σε Αγία Βαρβάρα και Ηράκλειο ή την ενδιάμεση περιοχή ή που εργάζονται στην περιοχή Γέργερης - Ζαρού, μαθητές που πάνε σε σχολεία και φροντιστήρια της Αγίας Βαρβάρας, εκπαιδευτικοί που μετακινούνται από το Ηράκλειο, επαγγελματίες, αγρότες, εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες επιβαρύνονται επιπλέον από αυτή την κατάσταση, πάνω από τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής!

Έχουμε τοποθετηθεί ως ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση στο παρελθόν πάνω στο ζήτημα, ότι είναι απαράδεκτο, για όποιο έργο γίνεται στην περιοχή, να μην υπάρχει μέριμνα για τη διευκόλυνση των δημοτών, των λαϊκών ανθρώπων και βιοπαλαιστών, για τη μετακίνησή τους!

Ακόμα και η προσωρινή παρακαμπτήριος οδός που αποκλείστηκε, δεν ικανοποιούσε τις ανάγκες του λαού της περιοχής για τη μετακίνησή του, αφού δεν πρόβλεπε διέλευση βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να αποκλείονται σχολικά λεωφορεία ή λεωφορεία υπεραστικής συγκοινωνίας, αφήνοντας τα χωριά αποκομμένα!

Βέβαια, αυτή η κατάσταση δεν επιβάρυνε τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής, όπως επιβαρύνει τον λαό. Είναι κοινό μυστικό στην περιοχή ότι οι αρχές έδειξαν ανοχή στη διέλευση βαρέων οχημάτων συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής από την παρακαμπτήρια, ενώ τώρα, με τον αποκλεισμό της, δε βγάζουν τσιμουδιά, αφού όλο και κάποιο μεταφορικό ισοδύναμο τους εξασφαλίζει Περιφέρεια και Κυβέρνηση. Επιπλέον, ο ίδιος ο εργολάβος χρησιμοποιούσε την παρακαμπτήρια για τη διέλευση φορτηγών και μηχανημάτων με φορτίο πολλών τόνων, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες προδιαγραφές!

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται: όλα για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, και ούτε δεκάρα τσακιστή για τον λαό, που του έχουν κάνει την καθημερινότητα κόλαση! Αυτό δείχνει ότι ακόμα και για το ίδιο το έργο την νέας περιφερειακής οδού Ηρακλείου - Μεσαράς, κανείς δεν έχει κατά νου την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, που μπορεί να γίνει από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο με το οποίο να εξασφαλίζεται γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση, χωρίς επιπλέον χαράτσια, χωρίς να διπλο-τριπλο-πληρώνει ο λαός, όπως κάνει για όλα τα δημόσια έργα για τα οποία έχει ήδη φορολογηθεί!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί επιτέλους λύση στην ανάγκη του λαού της περιοχής να μετακινείται γρήγορα και με ασφάλεια στην περιοχή, μέχρι να παραδοθεί το έργο!

Απαιτούμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση:

  1. Αμέσως, εντός των ημερών να γίνουν εργασίες ενίσχυσης της παρακαμπτήριου Αγίας Βαρβάρας - Πανασσού που αποκλείστηκε στις 24/1, στο επικίνδυνο σημείο της, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας για διέλευση οχημάτων.
  2. Σε δεύτερο χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις, να παραδοθεί η παλιά οδός Αγίας Βαρβάρας - Πανασσού ως παρακαμπτήριος μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο συνολικά, με επίσπευση των εργασιών για τον τελευταίο πυλώνα της γέφυρας πριν τη σήραγγα.

Η περιφερειακή Αρχή οφείλει να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα, όπως και η δημοτική αρχή Δήμου Φαιστού.  Η δημοτική αρχή Δήμου Γόρτυνας να υλοποιήσει με συγκεκριμένες ενέργειες για αγωνιστική διεκδίκηση την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Γόρτυνας στις 25/1 για να μην κλείσει η παρακαμπτήριος ούτε μία ώρα,  καθώς η προσφυγή σε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα δεν αρκεί για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των κατοίκων!

Καλούμε τους κατοίκους του Πανασσού και της περιοχής της Γέργερης και των γειτονικών χωριών του Δήμου Φαιστού σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τη Δευτέρα 28/1 στις 10 πμ και αμέσως μετά στην Περιφέρεια, για να απαιτήσουμε να βρεθεί εδώ και τώρα λύση!

Είμαστε στο πλευρό του λαού της περιοχής και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News