Ηράκλειο

Ομιλία

Ημερίδα για τα τροχαία εν ώρα εργασίας: «Πρώτα η ζωή, μετά το μεροκάματο»

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, 6:00 μμ, Αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΗ

Ημερίδα για τα τροχαία εν ώρα εργασίας διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Τέλος στα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα μέσα από τη σωστή και ουσιαστική ενημέρωση των οδηγών επιθυμεί να βάλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, εξόχως θορυβημένη από τα πολλά κρούσματα τραυματισμών και θανάτων εργαζομένων εν ώρα εργασίας, στο τιμόνι του αυτοκινήτου, του φορτηγού, του λεωφορείου ή του δικύκλου.

Η τελευταία δραματική περίπτωση του εργαζόμενου του ΟΤΕ στον Μακρύ Γιαλό, που κυριολεκτικά τον έλειωσε η νταλίκα με την οποία συγκρούστηκε, ξεχείλισε το ποτήρι για το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που προχώρησε αμέσως στη διοργάνωση ημερίδας για αύριο, Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα.

Στην ημερίδα - που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΗ - μετέχουν ως συνδιοργανωτές η Τροχαία Ηρακλείου και ο Σύλλογος για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων. Το θέμα της ημερίδας είναι “Οδική συμπεριφορά και οδική ασφάλεια”. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, «τα τροχαία συμβάντα αποτελούν μάστιγα της εποχής με ολοένα αυξητικούς ρυθμούς. Η ασφάλεια οδηγών-επιβατικού κοινού και των πολιτών είναι ευθύνη όλων μας. Τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος των τροχαίων συμβάντων, καθώς έχουν λάβει ανεξέλεγκτο μέγεθος και αποτελούν “μεροκάματο τρόμου” για τους εργαζόμενους στους κλάδους μεταφορών. Η ασφαλής οδήγηση δεν αποτελεί ατομικό ζήτημα, αλλά κοινωνικό. Οφείλουμε όλοι μαζί να μεριμνήσουμε για την οδική ασφάλεια του σήμερα και του αύριο, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων. Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο»!

«Έχει παραγίνει το κακό»

Μιλώντας στη “Νέα Κρήτη”, ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως «τα τροχαία συμβάντα γενικότερα πρέπει να απασχολήσουν και τον τελευταίο πολίτη, γιατί πραγματικά έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Χάνονται ζωές, χάνονται νέοι άνθρωποι και αυτό μας έχει συγκλονίσει. Προσπαθούμε να βρούμε τις αιτίες για να δοθούν οι λύσεις. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις που είχαμε διοργανώσει ξανά τα τελευταία χρόνια, προσπαθούμε να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Δυστυχώς, όμως, βλέπουμε πως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει για μας, όχι μόνο γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στον χώρο εργασίας. Έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ εργατικών περιστατικών στον δρόμο.

Την περασμένη χρονιά, μόνο για τον νομό Ηρακλείου είχαμε 44 εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα. Είναι τεράστιος αριθμός. Είχαμε τώρα και τον θάνατο του εργαζομένου του ΟΤΕ στον Μακρύ Γιαλό. Είχαμε και στα Χανιά δύο νεκρούς από τον κλάδο των ντελίβερι. Πραγματικά προσπαθούμε κι εμείς να βρούμε τις αιτίες, ώστε να επιδιώξουμε μια μείωση των τροχαίων»...

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την ημερίδα της Δευτέρας, ο Στέλιος Βοργιάς μάς είπε ότι θα συμμετάσχει και ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου και πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Στέλιος Καρακούδης, καθώς και ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ.

«Πρώτα η ασφάλεια, μετά το μεροκάματο»

«Τόσο ο κ. Καρακούδης όσο και ο κ. Λιονάκης θα μιλήσουν στην εκδήλωση για όλα αυτά τα ζητήματα. Και έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στη συμμετοχή των ντελίβερι. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην ημερίδα για να ενημερωθούν. Γιατί έχουμε κι εμείς τις δικές μας ευθύνες πολλές φορές ως εργαζόμενοι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το σημαντικότερο δεν είναι να πάμε το μεροκάματο στο σπίτι, αλλά να γυρίσουμε σώοι και αβλαβείς. Πρώτα αυτό και μετά το μεροκάματο. Και δεν είναι μόνο για τους ντελίβερι. Είναι μια ανοιχτή εκδήλωση με ιδιαίτερο βάρος σε όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον δρόμο»...

Μεταξύ των άλλων θα συμμετάσχουν, εξάλλου, και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που θα μιλήσουν και οι ίδιοι σε όσους θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα βρεθούν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια