Ηράκλειο

Οι ελαστικές μορφές εργασίας προβληματίζουν τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ

Προαναγγέλλουν κινητοποίηση για την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

Σύσκεψη των εργαζομένων με κεντρικό θέμα συζήτησης τις ελαστικές σχέσεις εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ:

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/1, η σύσκεψη εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, έπειτα από πρωτοβουλία της διοίκησης του σωματείου, με αφορμή την λήξη των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση του ΠαΓΝΗ.

Είχαμε τονίσει εξαρχής ότι αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να διώξει τους εργολάβους, θα μετέτρεπε εξαρχής τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου για να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι. Ο στόχος όμως δεν ήταν αυτός. Οι ίδιες οι διοικήσεις έγιναν εργολάβοι, χωρίς να αναγνωρίζουν προϋπηρεσίες, 13ο – 14ο  μισθό, με μισθούς πείνας, με 6ωρες συμβάσεις κλπ.

Ο αγώνας που δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια είχε σαν στόχο την άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου και άμεση επανασύσταση των καταργημένων θέσεων από τους οργανισμούς των νοσοκομείων.

Σήμερα ο αγώνας είναι σε κομβικό σημείο. Ήδη τελειώνουν οι συμβάσεις 17 παρατασιούχων εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ και έπεται η συνέχεια για τους επικουρικούς και για τους υπόλοιπους  εργαζομένους το Δεκέμβρη του 2019.

  • Συμμετέχουμε μαζικά ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση την Δευτέρα 28/01, 10:30πμ, στην πύλη του νοσοκομείου.
  • Καλούμε όλα τα υγειονομικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τα σωματεία του ιδιωτικά και δημοσίου τομέα, τα σωματεία των συνταξιούχων να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Δευτέρας 28/01.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια