Κλειστός ο δρόμος του Πανασού - Πότε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία;

Ηράκλειο
Κλειστός ο δρόμος του Πανασού - Πότε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλεισμός και ενστάσεις - Ζητούν το αυτονόητο οι κάτοικοι: να έχουν πρόσβαση στα χωριά τους

Αναβρασμός επικρατεί στον Πανασό και στα γύρω χωριά καθώς έκλεισε ο δρόμος στην περιοχή για λόγους ασφαλείας και για τις ανάγκες ολοκλήρωσης του έργου Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά του κάθετου Οδικού Άξονα Ηράκλειο Μεσαρά.

Κάτοικοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο δρόμος δεν θα κλείσει για τα οχήματα και ότι κάθε μέρα θα δίνουν αγωνιστικό παρών στον επίμαχο δρόμο.

Παράλληλα, περιέγραψαν την ταλαιπωρία που θα υποστούν εργαζόμενοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και όχι μόνο, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για τη διαμόρφωση δρόμου ώστε να έχουν πρόσβαση στα χωριά τους.

Ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ βρέθηκε το μεσημέρι στην περιοχή και συνομίλησε με τον Δήμαρχο και με εκπροσώπους των κατοίκων.

Ο Γιώργος Αγαπάκης, έκανε σαφές ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος και ότι θα πρέπει να γίνει μια ελάφρυνση του πρανούς, επαναλαμβάνοντας ότι η κυκλοφορία θα μπορεί να διεξάγεται για κάποιες ώρες την ημέρα, πρωί – μεσημέρι – απόγευμα, με την ευθύνη του εργολάβου, μέχρι τις 10 Μαρτίου, οπότε ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παράλληλα, ο κ. Αγαπάκης υποστήριξε ότι μετά τις 10 Μαρτίου, θα υπάρξει μόνιμη πρόσβαση κάτω από την γέφυρα.

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε τη κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα σημεία του υπό εκτέλεση έργου, όπως και την επιδείνωση των κατολισθήσεων που υπήρξαν πρόσφατα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News