Έτσι μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή Μαρίνα για τη σωτήρια επέμβαση

Ηράκλειο
Έτσι μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή Μαρίνα για τη σωτήρια επέμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύμα αγάπης των Κρητικών και λογαριασμός για να συγκεντρωθούν τα χρήματα

Τεράστιο είναι το κύμα αγάπης για την μικρή Μαρίνα ο οποία διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και απαιτούνται 62.000 ευρώ για το ταξίδι ελπίδας στο Μόναχο της Γερμανίας όπου θα έπρεπε ήδη να έχει χειρουργηθεί.

Αναρίθμητα είναι τα τηλέφωνα από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό να προσφερθεί βοήθεια στο 4χρονο κορίτσι ενώ έγιναν και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να ανοιχτεί λογαριασμός, να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Μπορεί να μην έχουν συναντήσει από κοντά το κορίτσι και να μην το γνωρίζουν, στο πρόσωπό του όμως οι πολίτες βλέπουν έναν μικρό άγγελο που θέλουν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Να στείλουν στη Μαρίνα μηνύματα αγάπης, και να της δώσουν δύναμη για να τα καταφέρει. 

Δεν είναι όμως μόνο τα 62.000 ευρώ για την πρώτη επέμβαση -τα οποία πρέπει μάλιστα να προπληρωθούν- αλλά θα χρειαστούν και χρήματα για τις επόμενες επεμβάσεις καθώς και έξοδα για την μετάβαση και διαμονή των γονέων στο εξωτερικό. Έτσι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που ανοίχτηκε, θα βοηθήσουν έτσι κι αλλιώς την οικογένεια.

Ο αριθμός λογαριασμού είναι: ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ 30000298456-7, ΜΑΡΙΝΑ ΓΑΛΙΝΑ ΠΑΧΑΚΗ

Και το ΙΒΑΝ: ΠΑΓΚΡHΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ GR5808700130000300002984567, στο όνομα (με λατινικούς χαρακτήρες) Pachaki Marina-Galina

Σύμφωνα με τον πατέρα Γιώργο Παχάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «τα τηλεφωνήματα είναι πάρα πολλά για τη Μαρίνα και ευχαριστώ όλο τον κόσμο. Αναμένουμε και από τον ΕΟΠΥΥ την απάντηση για το αν θα μπορέσουν να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης στο εξωτερικό. Μέχρι σήμερα αυτό που μας είχαν πει είναι ότι σε κανένα νοσοκομείο της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει η επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και ο ΕΟΠΥΥ απαντούσε ότι δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα για επέμβαση στο εξωτερικό. Πήγαμε τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ και περιμένουμε. Αυτό για το οποίο μας ενημέρωσαν είναι ότι χρειάζεται μία επιπλέον βεβαίωση, αυτή ενός παιδονευροχειρουργού. Πρόκειται για μία σπάνια ειδικότητα και έτσι η διαδικασία καθυστερεί».

Μαθητές στο πλευρό της Μαρίνας

Η μικρή Μαρίνα και ο μεγάλος αγώνας της έχουν «ξυπνήσει» βαθιά συναισθήματα αλληλεγγύης των Κρητικών οι οποίοι όχι μόνο συγκινήθηκαν από την ιστορία της, αλλά θέλουν και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Ήδη έχουν επικοινωνήσει με το neakriti.gr γονείς σχολικής μονάδας του Ηρακλείου και επιθυμούν να διοργανώσουν εκδήλωση, τα έσοδα της οποία θα διατεθούν εξολοκλήρου στο «αγγελούδι».

Τηλέφωνα από τη Μελβούρνη και την Αμερική

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αρχανών και μέλος της επιτροπής που έχει συσταθεί από δημοτικούς συμβούλους και θα έχει τον έλεγχο των χρημάτων, Χαρά Γενιατάκη: «είχαμε πολλά τηλεφωνήματα για το κορίτσι, από τη Μελβούρνη μέχρι την Αμερική

Ήδη ορίστηκε αρμόδια επιτροπή από το δημοτικό συμβούλιο Αρχανών –Αστερουσίων που θα αναλάβει το θέμα ακι τον έλεγχο των χρημάτων καθώς ο πατέρας επιθυμεί απόλυτη διαφάνεια. 

Και ο δήμαρχος Αραχνών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, έχει επικοινωνήσει με το γραφείο του υφυπουργού Υγείας κ.Πολάκη για να βρεθεί το μεγάλο ποσό που απαιτείται για τη μικρή Μαρίνα.

Πάντως το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπο των γονέων του κοριτσιού καθώς κατάλαβαν ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι μόνοι: Έχουν όλη την Κρήτη στο πλευρό τους σε αυτό τον αγώνα ζωής και η Μαρίνα είναι μια πραγματική μαχήτρια που δεν το βάζει «κάτω»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News