Ξαναγεννήθηκε η ελπίδα για την 4χρονη Μαρίνα και τη σωτήρια επέμβαση

Ηράκλειο
Ξαναγεννήθηκε η ελπίδα για την 4χρονη Μαρίνα και τη σωτήρια επέμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνήματα από το εξωτερικό για το "αγγελούδι" και κινητοποίηση του ΕΟΠΥΥ

Η ελπίδα παραμένει πιο "ζωντανή" από ποτέ για την 4χρονη Μαρίνα από τις Αρχάνες η οποία διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και απαιτείται ένα δυσβάσταχτο ποσό για το ταξίδι ελπίδας στο Μόναχο της Γερμανίας όπου θα έπρεπε ήδη να έχει χειρουργηθεί. Έστω και στο παρα πέντε ο ΕΟΠΥΥ εξετάζει τη δυνατότητα να καλυφθεί το υπέρογκο ποσό και να ταξιδέψει η Μαρίνα στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα τεράστιο είναι το κύμα αγάπης για το μικρό «αγγελούδι» καθώς υπάρχουν τηλεφωνήματα από όλη την Κρήτη αλλά και το εξωτερικό από ανθρώπους που θέλουν να τη βοηθήσουν.

Ελπίδα από τον ΕΟΠΠΥ

Το πρωί της Πέμπτης ο πατέρας πέρασε το κατώφλι των γραφείων του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο. Όπως τόνισε ο Γιώργος Παχάκης μιλώντας στο neakriti.grμέχρι σήμερα αυτό που μας είχαν πει είναι ότι σε κανένα νοσοκομείο της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει η επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και ο ΕΟΠΥΥ απαντούσε ότι δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα για επέμβαση στο εξωτερικό. Φέραμε τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ και περιμένουμε να δούμε αν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα καθώς δεν το αποκλείουν».

Τηλέφωνα από τη Μελβούρνη και την Αμερική

Δεν είναι όμως μόνο τα 62.000 ευρώ για την πρώτη επέμβαση -τα οποία πρέπει μάλιστα να προπληρωθούν- αλλά θα χρειαστούν και χρήματα για τις επόμενες επεμβάσεις καθώς και έξοδα για την μετάβαση και διαμονή των γονέων στο εξωτερικό. Έτσι θα ανοιχτεί έτσι κι αλλιώς ένας τραπεζικός λογαριασμός που θα βοηθήσει την οικογένεια.

Γιατί δεν έχει ανοιχτεί λογαριασμός

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αρχανών και μέλος της επιτροπής που έχει συσταθεί από δημοτικούς συμβούλους και θα έχει τον έλεγχο των χρημάτων, Χαρά Γενιατάκη: «είχαμε πολλά τηλεφωνήματα για το κορίτσι, από τη Μελβούρνη μέχρι την Αμερική. Αυτό που απαντάμε σε όλους είναι ότι πρέπει να περιμένουν γιατί ο πατέρας θα πρέπει να ανοίξει ατομικό ερανικό τραπεζικό λογαριασμό που θα ελέγχεται από το υπουργείο Εργασίας και ο ίδιος ο πατέρας έχει ζητήσει απόλυτη διαφάνεια στο θέμα. Περιμένουμε την απάντηση του ΕΟΠΥΥ για το αν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης, αλλά έτσι και αλλιώς θα βοηθήσουμε οικονομικά την οικογένεια καθώς τα χρήματα που απαιτούνται είναι πάρα πολλά».

Και ο δήμαρχος Αραχνών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, έχει επικοινωνήσει με το γραφείο του υφυπουργού Υγείας κ.Πολάκη για να βρεθεί το μεγάλο ποσό που απαιτείται για τη μικρή Μαρίνα.

Το μικρό κορίτσι έχει αποδείξει ότι είναι μαχήτρια και σε αυτό τον αγώνα θέλει όλη την Κρήτη στο πλευρό της. Το ταξίδι ελπίδας είναι μόνο αρχή, καθώς θα το «αγγελούδι» δώσει γενναίο αγώνα με τις προσευχές όλων των Κρητικών να τη συνοδεύουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News