Τεράστιος επικίνδυνος βράχος πάνω από τα κεφάλια διερχόμενων οδηγών

Ηράκλειο
Τεράστιος επικίνδυνος βράχος πάνω από τα κεφάλια διερχόμενων οδηγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα στο δρόμο προς Προφήτη Ηλία όπου ένας τεράστιος βράχος κρέμεται πάνω από τα κεφάλια διερχόμενων οδηγών

Κάτοικοι τρέμουν για την ζωή τους στη θέα του επικίνδυνου βράχου που κρέμεται όπως υποστηρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους, στον επαρχιακό δρόμο, λίγα μέτρα πριν τον Προφήτη Ηλία.

Οι καταπτώσεις βράχων είναι συχνές  και με την κατάσταση να επιδεινώνεται εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εγκατάλειψη και αδιαφορία από τους αρμόδιους σε ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια.

Και τις τελευταίες μέρες υπήρξαν κατολισθήσεις, με τους πολίτες να κρούουν για μια ακόμη φορά το καμπανάκι του κινδύνου προς τους αρμόδιους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το 70% του πετρώματος είναι από γύψο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υποχωρήσει στην εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε αυτοψία από ειδικούς προκειμένου άμεσα να εκπονηθεί μελέτη για τη διερεύνηση και αποκατάσταση του προβλήματος.

Για το ζήτημα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου πρόκειται να τεθούν και ζητήματα έλλειψης υποδομών αλλά και επικινδυνότητας του δρόμου από Άι Γιάννη Χωστού προς Προφήτη Ηλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News