Ηράκλειο

Πατέρας 4χρονης: «Βοηθήστε τη Μαρίνα να κάνει τη σωτήρια επέμβαση»

Συγκλονίζει ο πατέρας της μικρής Μαρίνας που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση

Την πιο μεγάλη μάχη της ζωής της δίνει η 4χρονη Μαρίνα καθώς διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και θα πρέπει να υποβληθεί σε σωτήρια επέμβαση στο εξωτερικό.

Από τη στιγμή που η ιστορία του 4χρονου κοριτσιού από τις Αρχάνες, είδε το φως της δημοσιότητας, όλη η Κρήτη έχει γίνει μία γροθιά για να βοηθήσει το αγγελούδι και η μόνη εκκρεμότητα που απομένει είναι να ανοιχτεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, αριθμός λογαριασμού για να συγκεντρωθεί το υπέρογκο ποσό που απαιτείται για το ταξίδι της ελπίδας στο Μόναχο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής και αντιδήμαρχο δημοτικής ενότητας κ. Χαρά Γενιατάκη ήδη γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων με έλεγχο της επιτροπής που έχει συσταθεί από δημοτικούς συμβούλους και ταυτόχρονα προχωράει η διαδικασία για το άνοιγμα λογαριασμού φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος: «το κορίτσι κατάγεται από την περιοχή και γνωρίζουμε προσωπικά τους γονείς. Τα χρήματα που θα απαιτηθούν είναι πολλά και το αγγελούδι θα έπρεπε να έχει χειρουργηθεί «χθες».

 

«Η ζωή της Μαρίνας κρέμεται από μία κλωστή»

Όπως αφηγείται συγκλονισμένος ο πατέρας του κοριτσιού Γιώργος Παχάκης στο neakriti.gr «πήγαμε για μία επέμβαση για αμυγδαλές και κρεατάκια στο ΠΑΓΝΗ τον περασμένο Οκτώβριο και η επέμβαση σταμάτησε, καθώς εντοπίστηκε κάτι ύποπτο. Αμέσως μετά στη μαγνητική εντοπίστηκε ο τεράστιος όγκος και μας ενημέρωσαν ότι το παιδί θα πρέπει να μπει άμεσα στο χειρουργείο. Για 1 ½ ώρα δεν μπορούσα να μιλήσω. Το παιδί δεν είχε κανένα σύμπτωμα, αλλά η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή».

Αμέσως μετά ξεκίνησε ο μαραθώνιος για την οικογένεια, με τον πατέρα να απευθύνεται σε νοσοκομεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, όπου όμως, η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς σε κανένα νοσοκομείο δεν μπορούσε να χειρουργηθεί το κορίτσι.

Η ελπίδα ήρθε όμως στο Μόναχο, σύμφωνα με τον κ. Παχάκη «μία ξαδέρφη μας μεσολάβησε και έτσι βρήκαμε ένα νοσοκομείο στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου μας είπαν ότι μπορεί χειρουργικά να αφαιρεθεί ο όγκος. Χρειάζονται όμως 62 χιλιάδες ευρώ και μάλιστα προπληρωμένα. Βοηθήστε μας για να κάνει η Μαρίνα τη σωτήρια επέμβαση».

Για την άσχημη κατάσταση του μικρού κοριτσιού έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Αραχνών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr: «γνωρίζουμε την περίπτωση του κοριτσιού, μάλιστα το θέμα το έχουμε φέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το μικρό αγγελούδι να βγει από την περιπέτεια την οποία βιώνει το τελευταίο διάστημα. Επίσης ενήμερο είναι και το υπουργείο Υγείας. Εγώ ο ίδιος ήρθα σε επαφή με το γραφείο του υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη και αναμένεται άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου να εξευρεθεί το μεγάλο ποσό που απαιτείται για τη μικρή Μαρίνα».

Επίσης πολιτιστικοί σύλλογοι των Αρχανών έχουν ευαισθητοποιηθεί και έχουν ήδη ξεκινήσει τις δικές τους ενέργειες προκειμένου να συγκεντρωθούν άμεσα χρήματα, καθώς τα 24ωρα που περνάνε είναι κρίσιμα για τη ζωή της 4χρονης Μαρίνας.

Ευχή όλων είναι με τη δύναμη που της στέλνουν οι Κρητικοί, η 4χρονη να τα καταφέρει αφού είναι μια πραγματική μαχήτρια. Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2813/404040.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια