Συγκλονίζει η μάνα που έχασε το «Μανολάκι» της από καρκίνο

Ηράκλειο
Συγκλονίζει η μάνα που έχασε το «Μανολάκι» της από καρκίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κουβαλώ πάντα στην ψυχή και την καρδιά μου τον μικρό Μανόλη», αναφέρει η μητέρα του μικρού Μανόλη που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο - Συγκλονίζει επίσης και ο πατέρας του μικρού Γιώργου: «Βιώσαμε στιγμές που δεν μπορώ να περιγράψω!»

Πρέπει να ξεπεράσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, πρέπει να δοκιμάσεις τις αντοχές και τα όριά σου για να αντιμετωπίσεις την μάχη του παιδιού σου που πάσχει από καρκίνο.

Δυστυχώς η ίδια η ζωή του έδειξε το πιο σκληρό πρόσωπό της με το καλημέρα και το πιο δύσκολο απ’ όλα είναι το πώς μπορείς να κάνεις το αθώο μυαλό ενός παιδιού να κατανοήσει ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πολύ σκληρή ασθένεια.

Στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV μόνο συγκλονιστικούς μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν πατέρα που δίνει τη μάχη μαζί με το παιδί του αλλά και μια μητέρα που έχασε το παιδί από την επιθετική νόσο... τον καρκίνο που οι περισσότεροι αποφεύγουν και να ψελλίσουν με το ίδιο τους το στόμα.

Συγκλονιστική στη διάρκεια της εκπομπής και η κ. Μαρία Γεωργακάκη από την Λατσίδα Λασιθίου που έχασε το παιδί της που έπασχε από μια επιθετική νεοπλασία.

Ο μικρός Μανόλης έδωσε την δική του μάχη χωρίς όμως να τα καταφέρει βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του.

«Είναι ότι πιο δύσκολο για μια μητέρα να χάνει το παιδί της, αυτό σε κάνει να χάσει όλο τον κόσμο είναι πολύ δύσκολο να πρέπει να συνεχίσεις την  ζωή σου ενώ έχει πει αντίο στο παιδί σου», τόνισε με συγκίνηση η κ. Μαρία. 

«Δεν πίστευα ποτέ ότι είχα τέτοια δύναμη», ανέφερε στον Μάνο Δασκαλάκη η κ. Μαρία, «ωστόσο δεν έχεις άλλη επιλογή, αν καταρρεύσεις εσύ πώς θα βοηθήσεις το παιδί σου. Εξάλλου η ζωή πρέπει να προχωρήσει».  

Τονίζει πως «η πίκρα δεν φεύγει ποτέ από την καρδιά της μάνας! Αλλά η ζωή συνεχίζεται και υπάρχουν κι άλλα παιδιά, στα οποία είσαι μάνα τους, κουβαλώντας στην ψυχή και την καρδιά μου τον μικρό Μανόλη. Εύχομαι να μην το βιώνει ποτέ κανένας γονιός».

Ο κ. Θεοφάνης Κανάκης, αντιπρόεδρος «Ηλιαχτίδας», η κ. Μαρία Δουμανάκη – Ευστρατίου, πρόεδρος Δ.Σ. της «Ηλιαχτίδας» και ο πατέρας του μικρού Γιώργου που δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Όταν ο καρκίνος… χτυπά την πόρτα στον μικρό Γιώργο

Ο Μιχάλης Ανδριανάκης είδε τη ζωή του ίδιου αλλά και της οικογένειας του να αλλάζει ριζικά όταν ο μικρός Γιώργος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καρκίνο.

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή τόνισε πως το σοκ που υποβάλλεται όλη η οικογένεια που με την ανακοίνωση των γιατρών για την νόσο του παιδιού τους ξεκινά έναν απίστευτο Γολγοθά.

Ο πατέρας του μικρού Γιώργου με την σύζυγό του δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συνέβαινε.

«Βασικά δεν πιστεύαμε ότι συνέβαινε σε εμάς. Βιώσαμε στιγμές που δεν μπορώ να περιγράψω! Είναι πάρα πολύ δύσκολες, εύχομαι να μην το περνάει ούτε να περάσει ποτέ καμία οικογένεια», εύχεται ο πατέρας του μικρού Γιώργου προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.  

Οι δύο σπουδαίοι γονείς αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο της «Ηλιαχτίδας», αλλά και στη βοήθεια ουσίας που έλαβαν ευχαριστώντας με συγκίνηση τους εθελοντές και την ψυχολόγο της «Ηλιαχτίδας», όπως και την πρόεδρο κ. Ευστρατίου, αλλά και τον αντιπρόεδρο κ, Κανάκη που μαζί με την ψυχολόγο κ. Μπουγιούκα, αλλά και την εθελόντρια κ. Τσαγκαράκη βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής.

Σημαντική η συμβολή και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και προσωπικά του καθηγητή κ. Καραδήμα που συμμετείχε στην τηλεοπτική συζήτηση από το στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV στο Ρέθυμνο.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Ώρα Αιχμής»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News