Ηράκλειο

Επιστολή Μαμουλάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Δεν γίνεται δεκτή καμία παρέκκλιση από τη συμφωνία, διαμηνύει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Επιστολή αναφορικά με τη «μεγάλη» διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική και ειδικότερα το σημείο προσαιγιάλωσης του καλωδίου προχώρησε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που απηύθυνε μέσω του Προέδρου του Δ.Σ. Μ. Αντωνογιαννάκη στην Ariadne Interconnection, η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει δεκτή καμία παρέκκλιση από την συμφωνία που ήδη έχει επιτευχθεί έπειτα από τη σχετική διαβούλευση και η οποία προβλέπει ως σημείο προσαιγιάλωσης του καλωδίου και δημιουργία του σταθμού μετατροπής την Κορακιά.

Τα όποια σενάρια καλλιεργούνται για αλλαγή του σημείου με αυτό της Δαμάστας, ή αλλού, βρίσκουν κάθετα αντίθετη την τοπική κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να γίνουν αποδεκτά.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από σχετική συνεργασία Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου με την Περιφέρεια Κρήτη, η περιοχή των Ληνοπεραμμάτων χαρακτηρίστηκε επίσημα στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Περιφέρειας Κρήτης ως τουριστική.

Παράλληλα και η νέα προτεινόμενη περιοχή μετεγκατάστασης της Κορακιάς, βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαλεβιζίου κάτι που αποδεικνύει ότι η νυν Δημοτική Αρχή, υπεύθυνα και χωρίς λαϊκισμούς, αντιδρά και ζητά την απομάκρυνση, προτείνοντας ταυτόχρονα και την ιδανικότερη λύση μεταφοράς των μονάδων αυτών. Τόσο δε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν επανειλημμένως δηλώσει σε όλες τις πλευρές, ότι δεν θα επιτρέψουν καμία εργασία αναβάθμισης των εγκαταστάσεων αυτών.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και όλοι οι Δήμοι της Κρήτης μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με σχετικά ψηφίσματά τους έχουν υποστηρίξει σθεναρά και απερίφραστα τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια