Ηράκλειο

Κόμβοι Aγ. Πελαγίας: Πότε ξεκινούν τα έργα στο φονικό δρόμο;

Τα έργα θα γίνουν σε μήκος 624 μέτρων επί του ΒΟΑΚ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή κόμβων στον φονικό δρόμο του ΒΟΑΚ, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Αυτό υποστηρίζει η Εύη Αποστολάκη, η οποία πραγματοποίησε σειρά επαφών στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες στο κομβικής σημασίας έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε στις 30 Ιουλίου του 2018.

Τόσο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου όσο και η Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ αναφέρθηκαν στις χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες πλέον ολοκληρώνονται, με τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά – εκτός απροόπτου - τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το έργο προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας.  Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση ασφαλών κλάδων σύνδεσης των ημικόμβων και τη λωρίδα επιτάχυνσης – επιβράδυνσης επί του ΒΟΑΚ.

Τα έργα του κόμβου της Αχλάδας εκτείνονται σε μήκος 940 μέτρων και του κόμβου της Αγίας Πελαγίας σε μήκος 624 μέτρων επί του ΒΟΑΚ.

Η μεγάλη καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κατοίκους και επιχειρηματίες της τουριστικής περιοχής, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε δυναμικές αντιδράσεις.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια