default-image

Συμφωνία Πρεσπών: Δημοψήφισμα ζητά ο Πέτρος Ινιωτάκης

Ηράκλειο
Συμφωνία Πρεσπών: Δημοψήφισμα ζητά ο Πέτρος Ινιωτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλεί Κυβέρνηση και Βουλή να μην επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης, μέσα από ψήφισμά του στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει στο ψήφισμα η διαδικασία της επικύρωσης της Συμφωνία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι «μια διαδικασία που αγνοεί το Σύνταγμα και πλήττει ευθέως την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα». Για το λόγο αυτό καλεί «την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο να μην υπερψηφίσουν και να μην κυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών», ενώ ζητά «τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός και μόνο να αποφασίσει γι’ αυτή».

Αναλυτικά το προσχέδιο του ψηφίσματος

«Είναι προφανές πως βρισκόμαστε σε έναν νέο κύκλο διευθετήσεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή των Βαλκανίων με τη συμμετοχή και της χώρας μας.

Η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας δημιουργεί de facto ανιστόρητες και επικίνδυνες συνθήκες υπόστασης των Βαλκανικών λαών σε μία περιοχή η οποία αποτέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν την “πυριτιδαποθήκη” της Ευρώπης.

Και αιτία αποτέλεσε η αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό ή ετεροπροσδιορισμό λαών σε βάρος άλλων κρατών.

Η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί –μέσα από μια διαδικασία που αγνοεί το Σύνταγμα και πλήττει ευθέως την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα– να  δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να επιβληθεί η  Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την γνώμη του Ελληνικού λαού παρά τις αντιδράσεις του αλλά και τις αντιδράσεις από φορείς, οργανώσεις, προσωπικότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για το λόγο αυτό καλούμε την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο να μην υπερψηφίσουν και να μην κυρώσουν  την συμφωνία των Πρεσπών.

Αντιθέτως, πριν την ψήφιση και την κύρωση της εν λόγω συμφωνίας, ζητάμε τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός και μόνο να αποφασίσει γι’ αυτή.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News