Μητσιάς και Καραμπέτη «ζωντανεύουν» τους ποιητές στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Μητσιάς και Καραμπέτη «ζωντανεύουν» τους ποιητές στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Τρίτη,29 Ιαν 2019, 21:30
Κινηματοθέατρο "Αστόρια"
«Αυτός ο κόσμος ο μικρός , ο Μέγας»: Με το Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Εμπνευσμένοι από τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, που είναι ο τίτλος της παράστασης, ο Μανώλης  Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ζωντανεύουν τους στίχους είκοσι έξι μεγάλων Ελλήνων ποιητών, που έχουν μελοποιηθεί από δέκα μεγάλους συνθέτες.

Στο Θέατρο «Αστόρια» στο Ηράκλειο την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στις 9:30 το βράδυ, θα παρουσιαστεί αυτή η σπάνια μουσική παράσταση, που είναι μια περιδιάβαση στο μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας.

Θα τραγουδηθούν οι ποιητές: Σαπφώ,  Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός , Κ.Π Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σαραντάρης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος,  Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρονάς, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Σκούρτης, Άλκης Αλκαίος και Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι συνθέτες  που μελοποίησαν αυτά  τα ποιήματα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος , ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η Λένα Πλάτωνος.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μετά την περσινή  μεγάλη τους επιτυχία «Ο Γκάτσος που αγάπησα», ανοίγονται τολμηρά στο αρχιπέλαγος της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας τα διαμαντικά της.

Προπώληση: viva.gr, τηλ. 11876 και ταμείο θεάτρου Αστόρια

Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Λιάνης

Πιάνο - Ενορχηστρώσεις : Αχιλλέας Γουάστωρ

Μπουζούκι -Μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκκας

Οργάνωση παραγωγής: Γέφυρα Πολιτισμού 440Hz

Επικοινωνία: Άννα Κασιμάτη 6907560180

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News