Φονική σχάρα στο Μοχό - Πέφτουν και τραυματίζονται τουρίστες

Ηράκλειο
Φονική σχάρα στο Μοχό - Πέφτουν και τραυματίζονται τουρίστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει μία σχάρα όμβριων υδάτων

Περαστικοί τουρίστες και ποδηλάτες πέφτουν στην σχάρα, που βρίσκεται στην είσοδο της πλατείας του Μοχού, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται σοβαρά.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για το φαινόμενο αφού δεκάδες –κυρίως- τουρίστες πέφτουν θύματα τραυματισμού ενώ απολαμβάνουν τη βόλτα τους με το ποδήλατο στο πανέμορφο χωριό του δήμου Χερσονήσου.

Όπως αναφέρουν, «πρόκειται για κακοτεχνία που μετρά πάνω από δέκα χρόνια αφού η τοποθέτηση είχε γίνει από τον τότε δήμο Μαλίων, πριν την συνένωση των Καλλικρατικών δήμων».

Μάλιστα ο Νίκος Λαγουδάκης, που έκανε την καταγγελία και έστειλε τις φωτογραφίες, υποστηρίζει ότι «έπεσε τουρίστας - ποδηλάτης μπροστά στο μηχανάκι μου, ευτυχώς πρόλαβα και πάτησα φρένο αλλά χτύπησε στο πρόσωπό του».

Η σχάρα, αναφέρουν συγχωριανοί του κ. Λαγουδάκη, βρίσκεται πάνω σε στροφή. «Έχουμε προβεί σε επανειλημμένες εκκλήσεις τους αρμόδιους προκειμένου να επισκευαστεί την κακοτεχνία της σχάρας, αλλά κωφεύουν».

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει επίσης και στο πλακόστρωτο που βρίσκεται στην πλατεία του Μοχού αφού και εκεί πολλοί ξένοι σκοντάφτουν και τραυματίζονται στο σώμα ή το πρόσωπο.

Οι κάτοικοι, που κάθε τρεις και λίγο τρέχουν με αυταπάρνηση να βοηθήσουν κάποιον άτυχο περαστικό που έπεσε "θύμα" της φονικής σχάρας, ζητούν μόνο την ανακατασκευή των κακοτεχνιών φοβούμενοι πλήγμα στον τουρισμό αφού πλέον τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά.

Μ.Αγ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News