Κλείνει ο δρόμος Αγίας Βαρβάρας - Πανασού; - Ξεσηκωμός από τους κατοίκους

Ηράκλειο
Κλείνει ο δρόμος Αγίας Βαρβάρας - Πανασού; - Ξεσηκωμός από τους κατοίκους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι κάτοικοι της περιοχής μετά την πρόταση του ΟΑΚ

Αναβρασμός επικρατεί στο Πανασό αφού κάτοικοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους στην «απόφαση των αρμόδιων να κλείσουν τον δρόμο αυθαίρετα και απροειδοποίητα».

Λόγω της κατασκευής του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Ηράκλειο με τη Μεσαρά οι κάτοικοι τριών χωριών της περιοχής υποστηρίζουν ανοιχτά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι, εφόσον κλείσει ο δρόμος, πρόκειται για ένα «γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους των χωριών της ευρύτερης περιοχής».

Η σταγόνα που «ξεχείλισε» το ποτήρι ήταν το αίτημα «του ΟΑΚ για διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αγίας Βαρβάρας – Πανασού», σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση. Η  κινητοποίηση των κατοίκων έπειτα από προαναφερθέν αίτημα του Οργανισμού Ανατολικής Κρήτης ήταν άμεση.

Οι κάτοικοι του Πανασού, της Γέργερης και της Νυβρίτου προχώρησαν σε γενική συνέλευση στις 11 το πρωί της Κυριακής προκειμένου να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι με την επικείμενη διακοπή της κυκλοφορίας και την αποκοπή της περιοχής από τον υπό κατασκευή νέο οδικό άξονα.

Παράλληλα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις «για περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις και τρόπους αντιμετώπισης των όποιων αυθαίρετων αποφάσεων των υπευθύνων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα τα θέματα προς συζήτηση όπως ορίζονται στην ανακοίνωση είναι τα εξής:

- Την απόφαση των αρμόδιων να κλείσουν τον δρόμο αυθαίρετα και απροειδοποίητα και χωρίς να συνδέσουν τον παλιό δρόμο Πανασού – Αγ. Βαρβάρας όπως οφείλουν και είχαν υποσχεθεί.

- Τις προτάσεις που υπάρχουν για υλοποίηση στην περίπτωση αυτή

- Την πορεία, τα ανταποδοτικά και την κατάληξη του έργου για τους κατοίκους που έχουν υποστεί το βάρος του έργου

- Να παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις και τρόπους αντιμετώπισης των όποιων αυθαίρετων αποφάσεων των υπευθύνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News